Konya'da 17 bin lira maaş alanlar ev sahibi olacak! İşte projenin detayı

Konya'da 17 bin lira maaş alanlar ev sahibi olacak! İşte projenin detayı

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Biz, sadece zenginleri öncelemeyeceğiz. Belediyeleri kazandığımızda asgari ücretliler ve emekliler de konut sahibi olacak. Bu konuda tecrübeliyiz” dedi

Konya'da belediyelerin kooperatifler aracılığıyla konutlar yaptığını söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Biz, sadece zenginleri öncelemeyeceğiz. Belediyeleri kazandığımızda asgari ücretliler ve emekliler de konut sahibi olacak. Bu konuda tecrübeliyiz” dedi

YRP ÜZERİNDEN YENİ PROJE İÇİN DÜĞMEYE BASILDI!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Saydam, güçlü adaylarla seçime gireceklerini ve seçim sonucu olarak da büyük başarılar elde edeceklerini dile getirdi. Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) yeni bir proje olduğunun altını çizen Saydam, “Erbakan soyismi ile YRP üzerinden, Erbakan Hocamızın isminin bu ülkeden silinmeye çalışılacağının planı olduğu kanaatindeyim. Yeni bir proje için düğmeye basıldı. Milli Görüşün tek adresi Saadet Partisi'dir” şeklinde konuştu.

124554.jpg

LİYAKAT SAHİBİ, DÜRÜST VE GÜVENİLİR İSİMLERİ ADAY GÖSTERDİK

**Ülke, yerel seçime gidiyor. Siz de Konya'da adaylarınızı belirlediniz. Aday belirlerken en çok neye dikkat ettiniz?

-Önümüzde 3-5 gün daha var. Görüştüğümüz arkadaşlar var. Konya'nın bütün ilçelerinde adaylarımızı çıkaracağız. Sadece Taşkent ve Hadim'de Gelecek Partisi ile olan ittifakımızdan dolayı adayımız olmayacak. Bu iki ilçede Gelecek Partisi'ni destekleyeceğiz. Adaylarımızı açıklıyoruz ve seçime hazırız. Bir algı yürütülüyor. Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi için 'bitmiş' imajı verilmeye çalışılıyor. Herkes bilsin ki, Saadet Partisi bütün unsurlarıyla dimdik ayakta. Milletvekillerimiz mecliste gür sesle gerçekleri haykırıyor. Biz de il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte sahadayız. Konya'da hizmet etmiş büyük Ağabeylerimiz var. Allah, hepsinden razı olsun. Ülkeye, şehrimize ahlaklı siyaset yapan, hizmet üreten insanlar yetiştirmeye devam ediyoruz. Adaylarımızın hepsi çekirdekten bu davada yetişmiş, bu davaya hizmet etmiş insanlar. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, önceki dönem milletvekilimiz. 3 merkez ilçe adayımız genç. Hepsi alanlarında uzman isimler. Vatandaşa hizmet götürebilecek, liyakat sahibi, dürüst ve güvenilir insanları aday gösterdik. Aday profilimizi bu doğrultuda belirledik.

ORGANİZASYONLAR BÜYÜK ORANDA SAADET'TE OLACAK

**Gelecek Partisi ile ortak grubunuz var. Seçim çalışmalarında birlikte nasıl bir süreç yürüteceksiniz?

-Gelecek Partisi ile sürekli görüşme halindeyiz. Seçim karargâhları açısından ortak bir çalışma yürütülüyor. Ortak çalışmalarımız var. Seçime Saadet Partisi logosu altında girileceği için büyük oranda organizasyonlar Saadet Partisi karargâhında yürüyecek. Gelecek Partisi de bu minvalde bütün unsurlarıyla destek verecek.

3-4 İLÇEDE SEÇİMİ NET KAZANABİLECEK ADAYLARIMIZ VAR

**Peki sahada neler gözlemliyorsunuz? Beklentiniz, öngürünüz nedir?

-Doğrusu çok bir şey kestiremiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu yapıdan dolayı büyük bir belirsizlik var. Sokaktaki durumu anket firmaları bile tam anlamıyla kestirebilmiş değil. Sorun olmayan alan yok. Vatandaşımız, sıkıntıyı iliklerine kadar hissediyor. Vatandaşa baskı var. Bir korku iklimi oluşturulmuş. Biz, seçimi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Ülkede yaşanan problemlerin çözümsüz olmadığını bilmek gerekir. Saadet Partisi kadroları olarak biz problemleri de biliyoruz, bu problemlerin çözüm yöntemlerini de. Büyük ilçelerde gerçekten iyi adaylarla seçime giriyoruz. Taşrada özellikle 3-4 ilçede net kazanabileceğimiz adaylarımız var. Büyükşehir adayımız belirlendi. Tanınan bir isim. İyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

MİLLİ GÖRÜŞÜN TEK ADRESİ SAADET PARTİSİ'DİR

**55 yıllık bir davanın mensubusunuz. Başka partiler 'Milli Görüşün adresi biziz' diyor. Siz,buna karşılık neler söylemek istersiniz?

-Erbakan Hocamız, 1969 yılında Konya'da siyasete başladı. Toplumun dikkatini 'dünyada oluşturulmak istenen yeni düzene' çekmek istedi. Bu işin merkezinde Türkiye'nin olduğunu vurguluyordu hocamız. Bütün oyunun Türkiye üzerinden oynanacağının mesajını verdi. Hocamız, kısa süre içinde çok önemli ve başarılı işlere imza attı. Hocamızla birlikte güçlü bir Türkiye oluşmaya başladı. Siyonizm, bunu gördü. Sürecin Milli Görüş üzerinden yürüyeceğinin farkına vardılar. Bunu görenler, Erbakan Hocanın anlayışının sahtesini çıkardı. Vatandaşı aldatmak istediler. Eee, gelinen sürece bakın. AK Parti uzun yıllardır iktidarda. Yıllarca Saadet Partisi'nin meclise girmesini engellemek istediler. AK Parti meselesi Türkiye'de bitecek, bitmek üzere. Her şey kontrolden çıktı. O güçler, şimdi yeni bir arayış içinde. Yeniden Refah Partisi, parlatılmaya çalışılıyor. Biz, medyada yer bulamazken, Yeniden Refah Partisi, medya tarafından parlatılmak isteniyor. Bu, büyük bir tehlike. 20 yılda ödenen faiz, elimizden giden değerlerimiz, çürüyen ahlakımız, devlet anlayışımız... AK Parti'nin bunlarda imzası var. Siyonizm, Erbakan soyismi üzerinden bir yere varmaya çalışıyorsa, vatandaşlarımızı uyarıyorum. AK Parti ile birçok yönden geriye gittik. Bundan sonraki süreçte Erbakan soyismi ile Yeniden Refah Partisi üzerinden, Erbakan Hocamızın isminin bu ülkeden silinmeye çalışılacağının planı olduğu kanaatindeyim. Yeni bir proje için düğmeye basıldı. Milli Görüşün tek adresi Saadet Partisi'dir. Biz, bunu AK Parti'nin siyasete girdiği ilk yıllarda söylemeye başladık. Bir Müslüman aynı yerden iki kez ısırılmaz. Uyanık olmak durumundayız. Bizim sütten ağzımız feci yandı. Yoğurdu üfleyerek yemek de kâr etmez.

img-0048.jpg

BİZİM İTİRAZIMIZ VAR, ANLAYIŞ YANLIŞ!

**Konya'da yerel yönetimler özelinde neler söylemek istersiniz?

-Konya, her yönüyle Türkiye için önemli bir şehir. 1989 yılında biz Konya'yı aldık. Konya, o dönem büyük bir köydü. Çalışmalarımızla Konya çok farklı bir şehir haline geldi. Büyük ana arterler açıldı. Tramvay meselesini kucağımızda bulduk. Hattın tamamını döşeyerek, kısa sürede hizmete sunduk. Otobüsleri yeniledik. Tatlı su çeşmeleri, şehrin büyük kısmına yayıldı. O gün merkezi hükümetin yapamadığını biz belediyeler olarak yaptık. Sağlıkta problemler vardı. Sağlık ocakları açtık. Evlere hizmete gidiliyordu. 2 hastanemiz vardı. İkisi de yerle bir edildi. Ahmet Özcan ve Fetih Caddesi bizim dönemimizde açıldı. Konya'da belediyeyi alır almaz şehrin alt yapısını yeniledik. Bugün hala bizim alt yapımızla idare ediliyor. Konya'da birçok şey bugün algı ile yönetiliyor. Son 3 ayda belediye Konya'nın her tarafını şantiyeye çevirdi. 3 ayda yapılacak bu işler önceden neden yapılmadı? Vatandaş, unutuluyor. Seçim önü çalışmalar hızlandırılıyor. Yanlış giden şeyler var. 'Belediye hiç hizmet yapmadı, etmedi' diyemeyiz. Yapılan hizmetler var, yapılmaya da gayret ediliyor. Sadece şöyle bir şey var, 1 liralık iş, vatandaşa 5 liraya satılıyor. Biz olsak 1 liraya iş yapıyorsak, geriye kalan 4 liraya da farklı hizmetleri vatandaşa sunarız. Bizim itirazımız bu anlayışa. Bir boşvermişlik var. Bu şehir çok daha huzurlu ve güvenli şehir olur. Kısa sürede olur.

thumbs-b-c-aa2dfd4c6e86908c781e36912be65abf.jpg

KONYA'DA 17 BİN LİRA MAAŞ ALANLAR EV SAHİBİ OLACAK

**Son olarak, belediye seçimlerini kazanmanız durumunda yol haritanız ne olacak, daha çok hangi alanlara öncelik vereceksiniz?

-Konya'nın en büyük problemlerinden biri trafik. Düz bir ovada trafik sorununu çözemiyoruz. Konya'nın sanayisi güçlü. Çok sayıda insan sanayide çalışıyor. Ulaşım yetersiz. Toplu ulaşım problemi var. Vatandaşın imar sıkıntısı var. Şehirde rant oluşturuluyor. Bizim dönemimizde asgari ücretle çalışan vatandaşımız bile rahatlıkla ev alabiliyordu. Peki bugün? Buna izin verilmiyor. Belli bölgeler sıkıştırılıyor ve bir rant oluşturuluyor. Biz, belediyeyi kazandıktan sonra alım gücü düşük olan vatandaşlarımıza konut alma imkânı sunacağız. Bugün belediyeler kooperatifler yapıyor. Alanlar kim? Hep belli bir zümre. 10-15 ev alıyorlar. Vatandaşımıza yine bir şey yok. Sonra da yüksek ücretlerle vatandaşımız ev kiralamak zorunda kalıyor. Biz, seçimi kazanırsak, şehirde ucuz konut hamlesi başlatacağız. Bu konuda daha önceden de tecrübelerimiz var. Biz, bu konutları zenginlere değil, geliri düşük olan vatandaşlarımıza yapacağız. 17 bin lira maaş alan insanlar da ev sahibi olacak. Konut almak için vatandaşımızı bankalara yönlendirmeyeceğiz, ömrünün sonuna kadar vatandaşımızın bankaya borç ödemelerine zemin hazırlamayacağız. Belediyelere olan güveni artıracağız. Bürokrasi sorununu çözeceğiz. Vatandaşımızın mağdur edilmesine göz yummayacağız. Tüm Konyalıların desteğini bekliyoruz. Saadet Partisi olarak Konya belediyelerini yine yönetmek istiyoruz. Konya'da israf düzenine son vereceğiz. Konya, sahipsiz bırakılmış gibi. Biz, bu şehri sahipleneceğiz. Çevre yolu projesini gerekirse belediye olarak biz üstleneceğiz ve hemen hayata geçireceğiz.

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.