Konya'da 12 yıllık eğitim merkezi kapatılıyor! Hocalara 'temizlik görevi verilecek' iddiası

Konya'da 12 yıllık eğitim merkezi kapatılıyor! Hocalara 'temizlik görevi verilecek' iddiası

Konya'da NEÜ bünyesinde TÖMER adını alan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 'zarar ettiği' gerekçesiyle kapatılacağı iddia edildi. Merkezdeki hocaların da hastanede temizlik görevlisi olarak çalışacağı iddialar arasında

Yabancı öğrencilere Türkçe öğretmek amacı ile kurulan, 12 yıldır Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) bünyesinde eğitim veren Türkçe Öğretimi UAM'ın (TÖMER) eğitimlerine son vereceği iddia edildi. NEÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde eğitim gören yaklaşık 100 öğrencinin huzursuzluğu arttı. Merkezde eğitim veren 7 hocanın da NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevlendirileceği, kimi hocaların temizlik görevlisi yapılacağı kimi hocaların da veznede fiş keseceği öne sürüldü.

EĞİTİM VERİYORLARDI ŞİMDİ PASPAS ÇEKECEKLER!

NEÜ Türkçe Öğretimi UAM'a (TÖMER) dünyanın dört bir yanından öğrenciler eğitim için geliyor. Afrika ülkelerinden, Kazakistan ve Türkmenistan başta olmak üzere, birçok ülkeden öğrenci eğitim görmek amacıyla Konya'ya geliyor. Şu an merkezde yaklaşık 100 öğrencinin Türkçe öğrenmek amacıyla eğitim gördüğü biliniyor. Merkezde 7 hocanın ders verdiği öğrenilirken, bu hocaların 5'inin yüksek lisans diploması bulunuyor. Kadroları “sürekli işçi” olarak gösterilen eğitmenler, 10 yıldır hizmet verdikleri üniversiteden kadro beklerken, hastaneye temizlik görevlisi olacağı iddiası öğretmenleri şoke etti. Bu 7 eğitmenin kadrosu sürekli işçi olsa da hocaların resmi belgelerde ünvanı “öğretim görevlisi” olarak görülüyor.

adsiz-001.jpg

ÖĞRENCİLER HUZURSUZ REKTÖR YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜLER!

Konya'daki merkezde eğitim gören öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursu ile okuyor. Öğrenciler de bu yaşananlar karşısında huzursuz olduğunu ifade ediyor. Merkezdeki 100 öğrencinin 60'ının kısa süre önce NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile görüşmek, öğretmenleri ile ilgili böyle bir kararın alınmasının yanlış olacağını söylemek istediği öğrenildi. Öğrenciler, Rektör Zorlu ile görüşemediği için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ile görüştü. Öğrenciler, üniversite yönetimine öğretmenlerinden ayrılmak istemediklerini, kendilerinin de bu durumdan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

thumbnail-photo-2024-05-01-10-46-28.jpg

10 YILLIK HOCALARA “DERSLERE GİRMENİZ USULSÜZ” DENİLDİ

NEÜ Türkçe Öğretimi UAM'da(TÖMER) 10 yıldır eğitim veren hocaların tecrübesi bu kararla boşa çıkartılacak. Bu kararla şehrin ve üniversitenin imajının zarar görmesinden endişe ediliyor. Alınan yeni karar merkez müdürüne gönderildi. Yeni görevlendirmelerin henüz eğitmenlere iletilmediği öğrenildi. Bu karar alınmadan önce 10 yıldır TÖMER'de eğitim veren hocalara “Derse girmeniz usulsüz” denildiği, hocaların da bunun üzerine “O zaman 10 yıldır nasıl eğitim veriyoruz. Nasıl sertifikalar veriyoruz” dediği iddia edildi. Belirsizlik gerek merkezde eğitim veren öğretmenleri gerekse de öğrencileri huzursuz etti. 12 yıllık merkezin kapatılıp kapatılmayacağı, derslerin kimlerle ve nasıl işleneceği merak ediliyor. Yine 10 yıl boyunca TÖMER'de eğitim veren hocalara neden kısa süre önce “Derslere girmeniz usulsüz” denildiği merak konusu oluyor. Bu hocaların hastanede neden temizlik ve vezne görevlisi yapılmak istendiği iddiaları da ayrı bir soru olarak akılları karıştırıyor.

adsiz-002.jpg

ÜNİVERSİTENİN SİTESİNDE ŞU İFADELER YER ALIYOR:

Üniversitenin resmi sayfasında merkez ile ilgili şunlar yazıyor: “Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, (KONDİL) 2012 yılında Türkiye'de ve dünyada faaliyet gösteren dil merkezlerinden ve günümüzün değişen koşullarından hareketle yabancılara Türkçe öğretmek amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup Merkez bünyesinde diğer yabancı dil kursları da açılmaktadır. Üniversitemize gelen yabancı uyruklu yüzlerce öğrencinin yanı sıra değişik sebeplerle Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyen bireylere de dil öğreniminde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla kurulmuş olan KONDİL, Avrupa Dil Gelişim Dosyası (ELP) ölçütlerine uygun olarak dil becerilerini ve sözcük bilgisini temel, orta ve ileri düzeyde öğretmektedir. Bunun dışında diğer yabancı dilleri genel ve akademik amaçlı olarak öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik olarak da yabancı dil kursları açılmaktadır.
Ayrıca Merkezimizde Türkçe bilgisini belgelemek isteyen bireyler için Seviye Tesbit Sınavı ve Türkçe Yeterlilik Sınavları da yapılmaktadır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum