Konya'da 1. Temel Tıp Bilimleri Sempozyumu

Konya'da 1. Temel Tıp Bilimleri Sempozyumu

Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdi Hakan Çelik, Sağlık Bakanlığınca hazırlanmakta olan ''tam gün çalışma'' ile ilgili yasa tasarısında temel tıp bilimi mensuplarına mutlaka pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğini söy

Prof. Dr. Çelik, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen 1. Temel Tıp Bilimleri Sempozyumu'nda, temel tıp bilimleri çalışanlarının sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.
Temel tıp bilimlerinin klinik bilimlerinden farklı olduğunu, ikinci planda değerlendirildiğini ifade eden Çelik, temel tıp bilimleri uzmanlarının hastanelerde hekim gibi istihdam edilemediğini bildirdi.
Çelik, ''Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan 'tam gün çalışma' yasa tasarısında temel tıp bilimi mensuplarına mutlaka pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır'' dedi.
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Dağdeviren ise temel tıp bilimlerin öneminin anlaşılmadığını kaydetti.
Temel tıp bilimleri için herkesin ''Bu birim çok önemlidir'' dediğini ifade eden Prof. Dr. Dağdeviren, ''Ufak tefek lokal desteklerin dışında temel tıp bilimlerinin önemini gösteren bir uygulama olmadı. Temel tıp bilimlerinin hiçbir özendiriciliği yok. Tıpta uzmanlık yoluyla asistan olarak temel tıp bilimlerini seçen öğrencilerin ortalaması yüzde 5'i geçerse bu bir başarıdır'' diye konuştu.
Tıp eğitimindeki gelişmeler ve temel tıp bilimlerindeki müfredat sorunları, temel tıp eğitiminde özlük hakları ve mevzuat sorunlar gibi konularda sunumlar yapılan sempozyuma Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Dilsiz, SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Temel Tıp Bilimleri Dernekleri Platformu yöneticileri ile öğretim üyeleri katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.