Konya'da 1 kase çorba 150 lira oldu! Yine zam gelecek

Konya'da 1 kase çorba 150 lira oldu! Yine zam gelecek

Konya'da vatandaşın en çok sevdiği lezzetler arasında çorba var. Kentte kelle paça çorbası 150 lira oldu. Lokanta sahipleri yeni yılda bir zam daha geleceğini duyurdu.

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çorba, kış aylarında Konyalılar tarafından daha fazla tüketiliyor. Sağlığa olan faydalarından dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Konya'da çorbacı sayısı, her geçen gün artıyor. Konya’nın bilenen çorbacılarından Ulaşbaba Caddesi’nde bulunan Öz Paça Çorba, müşterilerine uygun fiyata çorba satıyor. Öz Paça Çorba sahibi Ahmet Aslan, çoğu işletmenin yılbaşı gelmeden çorba fiyatlarına zam yaptığını kaydetti.

ekran-goruntusu-2023-12-23-170409.png

125 LİRADAN VATANDAŞLARA SUNUYORUZ

Öz Paça Çorba sahibi Ahmet Aslan, Konyalıların çorbadan vazgeçemediğini söyleyerek, yılbaşından sonra fiyatlara zam geleceğini belirtti. Aslan, “Genelde kelle paça ve sakatat çorbaları yoğunlukla satılıyor. Elbette bunun yanında birçok çorba çeşitleri bulunuyor. Konya usulü çorbalar tercih ediliyor. Geçen yıla oranla çorba fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Geçen yıl 150 liraya aldığımız eti şu anda 350 liraya alıyoruz. Bu husus bizim fiyatlara yansıdı. Şu anda kelle paça çorbası 125 lira ama yılbaşından sonra zam geleceği söyleyebilirim. Uzun zamandır kelle paçayı 125 liradan satışa sunuyoruz.

5-3.png

Asgari ücrete zam gelmeden işletmeler fiyatları arttırmaya başladı. Bu konu gerçekten çok yanlış. Çoğu işletme yılbaşından sonra yapacağı zammı şimdiden yaptı. Biz hâlâ 125 liradan vatandaşlara sunuyoruz. Elbette bizlerde ayak uydurabilirdik. Ama biz müşterilerimizi kaybetmek istemiyoruz. Bunun için yılbaşından sonra zam yapacağız. Bu konunun etik olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

5-4.jpg

KONYALILAR FİYATLARA RAĞMEN ÇORBA TÜKETİYOR

Konyalıların fiyatlarının artmasına rağmen çorbadan vazgeçemediğini vurgulayan Ahmet Aslan, şunları söyledi: “Konyalılar fiyatlara rağmen çorba tüketebiliyor. Fiyatların o kadar fazla olduğunu düşünmüyorum. Kış aylarında çorba içiliyor. Aslında sıcak havalarda bile çorbadan vazgeçemeyenler var. Bu konuda Konyalılar kendilerinden taviz vermiyorlar. Bunun en temel nedeni hastalıklara iyi gelmesi. Soğuk algınlıkları gibi kış aylarında salgın hastalıklar çok fazlalaşıyor. Bunun en doğal yöntemi çorba tüketmek. Bunun için Konyalılar tercih ediyor. Çorba Konya’da gelenek haline geldi. Özellikle Konya’ya özgü çorbalar çok tüketiliyor. İnsanlar fiyatlardan dolayı bazen şüphe ile bakabiliyor. Çorbanın fiyat aralığı 80 lira ve 150 lira arasında değişiyor. Bamya çorbası biraz zorluyor. Malum bamyanın kilosu bin 250 lira. Esnafların durumu çok kötü. Şu zamanda insanların geçinmesi çok zor. İnşallah bu durumlar sonlanır.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum