Konya ve Karaman kalkınacak

Konya ve Karaman kalkınacak

DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) bünyesinde gerçekleştirilen Bölge Ajansı Kurulu toplantısı Konya Valisi Osman Aydının katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Valisi Fatih Şahin ve birçok yönetim kuru

Konya Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Vali Osman Aydın, toplantının Konya ve Karaman illerine faydalı olması temennisinde bulundu. Katip üyesi, başkan ve başkan vekili seçimine geçilmeden önce DPT uzmanı Ramazan Güven, “Küreselleşme rüzgarı dünyayı kasıp kavururken, sermaye ve teknoloji sınırlar arasında dolaşırken, bizde bölge bölge kalkınma ajansları kurarak, bölgesel kalkınmayı destekleyeceğiz’’ dedi.

Güven, Ajansların kuruluş amacının bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirmek olduğunu ifade etti.
Ramazan Güven ayrıca, bu ajansların, iş imkânlarının bölgeye çekilmesinde etkili olacağını söyledi.
Bölgelerin kalkınması kapsamında, Konya ve Karaman’ın kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Güven, kalkınma ajanslarının projeleri destekleyici yapıda olduğunu söyledi. Güven, Kalkınma ajanslarına, okur yazar kimselerden yapılan proje başvurularının, bir kurulca değerlendirildikten sonra, seçilmesi halinde projelere para verileceğini belirtti İzmir, Adana, Samsun, Tokat, Bayburt, Erzincan, Van illerinde mevcut olan kalkınma ajanslarının çoğaltılacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından yapılan katip üyesi seçimlerinde, Asil katip üyesi olarak Ali Rıza Tanaçer  ve Bekir Sağer, yedek üye olarak ise Metin Özdil ve Hacı Ali Göktekin seçildi.

OZAN BAYRAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.