‘Konya Üniversitesi sıfırdan kurulacak’

‘Konya Üniversitesi sıfırdan kurulacak’

Konya Üniversitesi’yle ilgili önemli açıklamada bulunan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, üniversitenin sıfırdan kurulacağını siyasi iradenin bu yönde karar aldığını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanlığı’nda bir araya gelen 11 milletvekili Türkiye ve Konya’nın gündemini değerlendirdi. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un da yer aldığı toplantıya AKP Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Hüsnü Tuna, Hasan Angı, Sami Güçlü, Ali Öztürk, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Muharrem Candan, Abdullah Çetinkaya ve Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi katıldı.
Gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 12 Eylül’de gerçekleşen anayasa değişikliği referandumunun ardından uyum yasalarının çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Meclis’te görüşülen Torba Yasa kapsamında birçok uyum kanunun da yer aldığını ifade eden Sorgun, “Milletvekilleri sabahlara kadar çalışarak maddelerin çıkmasını sağladı. Fakat fazla mesaiye muhalefet milletvekilleri eleştirdi. ‘Meclis’in acelesi mi var da sabahlara kadar çalışıyoruz’ diye. Evet, ülkemizin bu yasaların hemen çıkması için acelesi var. II. Dünya Savaşı’nda yıkılmış Avrupa kendini hemen toparladı fakat bizim daha birçok konuda eksiklerimiz var. 12 Haziran’da da milletin verdiği yetki ile anayasayı tamamen değiştireceğiz ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak anayasayı inşa edeceğiz” dedi.
Sorgun’un konuşmasının ardından Torba Yasa’yı değerlendiren AKP Konya Milletvekili Hasan Angı, değişikliklerde en önemli adımın öğrenci affı ile ilgili olduğunu belirterek hangi tarihte olursa olsun çeşitli nedenlerle okuldan uzaklaştırılanların tekrar okullarına dönebileceklerini ifade etti. İkinci en önemli yeniliğin kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili olduğunu aktaran Angı, sanayicilerin, çiftçilerin, esnafın, vatandaşın devlete olan borçlarını yapılandırmayla daha rahat ödeyebileceğine dikkat çekti. Bazı kamu kurumlarındaki ihtiyaç fazlası personelin taşradaki milli eğitim ve emniyet kurumlarına aktarılacağını dile getiren Angı, “İl Özel İdareleri’ndeki ihtiyaç fazlası işçiler karayollarında görevlendirilecek. Uygulamayla personelin maaşını ödemekte zorluk çeken kurumların yatırıma daha çok ağırlık vermesini sağlayacağız” dedi. Uzun yıllar birikmiş elektrik borçlarının yapılandırma kapsamına alındığını belirten Angı, çiftçileri ise uyararak, “Çiftçiler bundan sonra faturalarını gününde ödesinler ve geciktirmesinler. MEDAŞ özelleştirildi. Dolayısıyla bir daha borcumuz var diyerek devlete gelmesinler” diye konuştu.
Numune Hastanesi projesine değinen AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü de, çalışmaların mimari projeyi yapan firmanın belirttiği bedeli Sağlık Bakanlığı’nın çok bulmasından kaynaklandığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Şuanda sorun çözüldü. Mayıs ayında uygulama projesi tamamlanacak. TOKİ aracılığı ile gerçekleştirilecek. 2011 yılında Numune ve Karatay Sağlık Kompleksi’nin ihaleleri yapılacak.”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın ‘bölünmeye hazırız’ sözlerini de değerlendiren Güçlü, “Konya’nın bir üniversite şehri olmasın istiyoruz. Şuanda 4. sırada. üniversitenin 2007 yılında bölünmesi gündeme geldi. Çünkü Selçuk dünya standartlarındaki üniversite kapasitesini aştı. YÖK 2010’da üniversite senatosundan karar istedi. Fakat üniversitenin bölünmesi 2011 yılında beklenmemelidir. Diğer yandan Konya Üniversitesi sıfırdan kurulacaktır. Selçuk’un bazı fakültelerinin yeni üniversiteye bağlanması uygun değildir. Siyasi irade üniversitenin sıfırdan kurulması kararı almıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.