Konya üçüncü sırada yer almayı hak etmiyor! Bu alanda lideriz

Konya üçüncü sırada yer almayı hak etmiyor! Bu alanda lideriz

Konya'nın lider olduğu sektörlerden biriyle ilgili önemli gelişme yaşandı.

Konya'nın lider olduğu sektörlerden birisi de Ayakkabı sektörü. Bu sektöre ilişkin dikkat çeken gelişme yaşandı.

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve Ayakkabıcılar Odası tarafından 26-29 Ekim 2023 tarihlerinde Konya’da "Nobel Mastershoes" Ayakkabı Fuarı düzenlenecek.

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş ve Konya Ayakkabıcılar Odası işbirliği ile 26-29 Ekim 2023 tarihlerinde Konya’da Nobel Mastershoes" Ayakkabı Fuarı düzenlenecek. Bayır Diamond Otel’de düzenlenen lansman toplantısında konuşan Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Konya ayakkabı üretiminde yalnızca Türkiye’nin değil adeta dünyanın da parlayan yıldızıdır. Türkiye’de fuarcılık çok yaygın bir meslek. Dünyada uluslararası fuar organizasyonlarının çatı kuruluşuna göre dünyada en fazla fuar yapan beş ülkeden birisi Türkiye’dir” dedi.

3-3.jpg

KONYA AYAKKABI ÜRETİMİNDE LİDER ŞEHİR

İstanbul, İzmir ve Konya’nın ayakkabı üretimi konusunda liderler şehir olduğuna dikkat çeken Erhan Çelik, “Konya özellikle ayakkabı üretiminde gücünü hissettirmeye başlayan bir şehir. Konya’yı bir başka seçme nedenimiz, tıpkı tarım fuarı gibi üretimin yüksek olduğu alanlarda da burayı sektörün aynı zamanda fuarının da merkezi haline getirmek. Konya kendi memleketimde, topraklarımda, evimde düzenlenecek olan Mastershoes Uluslararası Ayakkabı Fuarına sahip çıkacak ve tıpkı üretimde olduğu gibi ayakkabı sektörünün fuarcılığında da başkentlik yapacaktır. Bu Konya’ya fazlasıyla yakışacaktır” diye konuştu.

3-4.jpg

RUSYA’DAKİ FUARLARDA KONYA ÖZEL BÖLÜMÜ AÇACAĞIZ

Konya’nın fuarcılık sektöründe daha üst sıralarda olması gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi: “Kilometrelerce öteye, kendisine ait olmayan organizasyonlara ciddi destekler verip bu desteklerin karşısında ikinci, üçüncü sırada yer almayı Konya hak etmiyor. Türkiye’de eğer biri ayakkabı konusunda master olacaksa bu hiç şüphesiz Konya’dır. Ayakkabı sektörü İsmailova’yı yakından bilir. İsmailova dört tane oteli çevreleyen bir fuardır. Ve Rusya’daki en önemli fuarlardan biridir. Bu fuar Türkiye’nin önemli toptancıların üç- dört tanesi katılabiliyor ama yıllardır hiçbir Türk firması oraya katılamıyor. Mastershoes Fuarı’na katılan katılımcılardan toplanacak ön talep ile Rusya’da, Moskava’da, İsmailova’da Konya’ya özel bölüm açacağız. Ve Mastershoes’a katılan katılımcılar ne kadar istiyorsa, kaç metre karede istiyorsa katılabilecek. Bu Konya’ya verdiğimiz değerin yansımasıdır. Yıllarca devam edecek ve aynı zamanda sadece üretimin değil üretimden kaynaklanan fuarın da başkenti olacak fuarı hep birlikte organize edeceğiz. Burada konuşulanlar sadece Türkiye’ye değil dünyaya vermek istediğimiz bir mesajdır. Dünyanın en az 26 ülkesinden Türkiye’ye ayakkabı almak için gelen toptancıları burada göreceğiz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum