Konya toprak analizinde önde

Konya toprak analizinde önde

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ve Müdür Yardımcısı Orhan Özçalık Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ve Müdür Yardımcısı Orhan Özçalık Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Kerim Atıcı ve Muhabir Hâlid Şen de hazır bulundu.

Basın mensupları ile iletişimi artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Seyfettin Baydar, “Önümüzdeki günlerde tüm basın mensuplarımızın bir araya geleceği ve müdürlüğümüzün çalışmaları hakkında bilgi vereceğimiz bir toplantı ayarlayacağız. Konya bir tarım şehridir. Bu yüzden bu tür faaliyetleri önemsiyoruz” dedi.

Ziyarette Ayrıca toplulaştırma ve toprak analizi çalışmaları konuşuldu. Büyük yüzölçümü nedeniyle toprak analizlerinin büyük kısmının Konya’da yapıldığına işaret eden Baydar, şöyle konuştu: “50 Dekar ve üzeri tarlası bulunan çiftçilerimiz toprak analizi yaptırarak desteklemelere hak kazanmış oluyorlar. Bu sayede hem verim artırılmış hem de desteklemelerin kontrolü sağlanmış oluyor. Toprak analizi yapılan laboratuvarlar düzenli olarak kontrol edilmekte ve gerekli şartları sağlamayan laboratuarlar bu şartları sağlayıncaya kadar kapatılmaktadır. Bu kontrollere bakanlık görevlileri de katılmaktadır.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.