Konya tek yürek ayakta!

Konya tek yürek ayakta!

Onbinler Mevlana Meydanı’nda darbecilere karşı ayağa kalktı!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetleri, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlandı. Milyonlar meydanlara akın etti

Milyonlarca kişi, darbeye karşı meydanlara indi. Binlerce kişi Konya Mevlana Meydanı'nda darbeye karşı biraraya geldi. En büyük miting İstanbul Yenikapı'da yapıldı. Mitinge milyonlarca kişi katıldı. Yenikapı'daki mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı. Konya'daki mitinge ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Ünal ve MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Parlak da katıldı.

1.20160807183739.jpg

MUHTEŞEM BİR FİNAL OLDU

Konya'daki mitingde ilk sözü Vali Yakup Canbolat aldı. Canbolat, "Kahpe vatan hainleri taraıfından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ilk anından itibaren meydanlardayız. Halkımız dimdik ayakta. Demokrasi destanı yazdı. Çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında gizleyen hain örgütün yaptıklarını gördük. Hayasız bir kalkışma oldu. Hain plan halkımızın feraseti sayesinde boşa çıktı. Halkın duruşunun eşi ve benzeri yok. Meydanlar nasıl bir millet olduğumuzu anlatmaktadır. Millet tarihe altın harflerle not düştü. Halkımız dik durdu. Onurlu bir duruş sergiledi. Konyalı birçok kardeşimiz gazi oldu. Konyalı hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Mücadelemiz henüz bitmedi. Zor bir coğrafyadayız. Her zaman uyanık olmalıyız. Birlik ve beraberliğimize hep sahip çıkmalıyız. Şapkasını alıp giden bir lider yok. Kimse bu millete diz çöktüremez. Devlet ve millet elele, dimdik ayakta. İç ve dış düşmanlara gereken en ağır ceza kısa sürede verilecektir" diye konuştu.

2.20160807183800.jpg

EL UZATANIN ELİ KIRILACAK

Mitingte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, 24 gündür meydanları hınca hınç dolduran millete teşekkür ederek konuşmasına başladı. Akyürek, "15 Temmuz'da milletimiz ihanete uğradı. 240 şehidimiz, 2 bin 196 gazimiz var. Şehitlerin emanetine sahip çıkacağız. Milletin istiklaline ve istikbaline el uzatanların eli kırılacak, göz dikenlerin gözü çıkacaktır" sözlerini kullandı.

TÜRKİYE'YE TUZAK KURDULAR

MHP İl Başkanı Murat Çiçek ise, "Parti olarak her zaman devletin ve milletin yanında olduğumuzu açık yüreklilikle ifade ettik. Mevzu vatansa gerisi teferruattır. 15 Temmuz gecesi adı konulmamış bir işgalle karşı karşıya kaldık. Tehlike tam manasıyla atlatılmadı. Milletimiz darbelerden çok çekti. Hiçbir darbe girişiminde milletimiz hedef alınmamıştı. Az kalsın vatanımız işgal edilecekti. FETÖ Türkiye'ye tuzak kurdu. Hainler birçok kurumda etkili makamlara yerleşmiş. Darbenin birinci kahramanı aziz milletimizdir" şeklinde konuştu. 

3.20160807183817.jpg

ALANLARDA KARDEŞLİK HAVASI

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ise, "Allahım bir daha bu millete darbe yüzü göstermesin. FETÖ ve IŞID'in arkasında kim varsa FETÖ'nün arkasında da o var. Bu millet yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye'yi kurmaya karar verdi. Meydanlara getirilen bu kardeşlik havası zalimler tarafından izleniyor" dedi. CHP İl Başkanlığı adına Ali Fındık konuştu. Fındık, "Bugünkü tabloyu çok özledik. Türkün Türk'ten başka dostu yoktur. 12 Eylül darbesinde beni sürdüler. Tam bağımsızlık dedik hep" açıklamasında bulundu.

HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMADI

Halka hitap eden AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da, "İhanet çetesine karşı milletimizle kutsal bir nöbet tuttuk. Bu memleket, bu vatan size minnettar. Milletin gücüyle hainler, Haçlı zihniyeti emellerine kavuşamadı. Bu vatan emin ellerde. İlk kez farklı kesimler yan yana durdu. Darbe kalkışmaları görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DARBE TEHLİKESİ GEÇMEDİ

Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise, "24 günde söylenmedik söz, okunmadık şiir kalmadı. 15 Temmuz geçti, ama tehlikesi geçmedi. Milletimiz tarih yazdı. Milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'da sokağa çıkan ve darbecilerin saldırısında yaralanan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın oğlu Muhammet Akkaya ise, şunları söyledi: "Üstüme ateş açtılar. Benim bulunduğum noktada 17 şehit verdik. Kanlı ayakkabımı bir yaralıya yastık yaptık. Allah'a hamdolsun belayı def ettik."

 MİLLETE KURŞUN SIKTILAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, "Pensilvanya'da ABD'nin kucağında oturan Fetullah Gülen'in emir ve komutasına bağlı olarak TSK içinde yuvalanmış, asker elbisesini giymiş hainler, milletin vergisiyle alınmış tanklar ve uçaklarla darbeye kalkıştılar. İlklere şahit olduk. Millete kurşun sıktılar. Türk ordusunu etkisiz hale getirdiler. İlk defa ülkenin Cumhurbaşkanına süikast yapmak istediler. Erdoğan'ı infaz edersek kimse sokaklara çıkma cesareti gösteremez diye düşündüler. Büyük bir plan yapmışlar. TBMM düşman işgalinde bile bombalanmadı. Alçaklar, milletin iradesine, kalbine uçaklarla bomba bıraktılar. Özel Hareket üzerine jetlerden ölüm yağdırdılar. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı, devletin kritik kurumlarını bombaladılar. Halkın üzerine tankları sürdüler. Sivillerin üzerine savaş helikopterlerinden, zırhlı araçlardan ölüm yağdırdılar. 239 yavrumuz şehit oldu. 2 bin 500'e yakın evladımız yaralandı. MİT'e saatlerce saldırdılar. İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nü kapattılar. Keskin nişancılarla halkımızı öldürdüler. Pek çok acı yaşadık" dedi. 

LİDERLER TESLİM OLMADI

"Düşmanın yapmadığını FETÖ alçağı ve ona inanmış sapıklar yaptı" diyen Bozdağ, şu sözleri kullandı: "Darbeciler ve ona destek veren dış güçler kendilerini biliyor. Türkiye'yi teslim almak istediler. Haşhaşiler onların kölesi olmuş. Allah onların planını, tuzağını bozdu. Önceki darbelerde liderler saklandı, teslim oldu. Ama bu kez böyle olmadı. Liderler ve millet bunlara boyun eğmedi. Meclis bombaların altında çalışıyordu. Erdoğan, darbecilere meydan okudu. Hava sahası teröristlerin kontrolüne geçmişti. Ölümü göze almış bir liderimiz var. İktidar ve muhalefet, darbeye karşı ölümüne dik durdu. Medya da elinden geleni yaptı. Halkın gücü, tankın gücünü yendi. Sağcı ve solcu yine ilk kez omuz omuza verdi. Milli iradeye sahip çıktı. Allah bu birliğimizi bozmasın ve bozdurmasın, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere fırsat vermesin. Biz bir ve iri oldukça önümüzde kimse duramaz. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı ne olurdu diye de düşünmek lazım. FETÖ'nün köpekleri bu ülkeye hakim olurdu. Türkiye istiklal ve istikbalini kayderdi. Ülkenin rejimi değiştirilirdi” açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI  merhabahaber.com

4.20160807183831.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.