Konya, stratejik yatırım şehridir

Konya, stratejik yatırım şehridir

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Erdoğanın açıkladığı yeni teşvik paketinin Türkiyenin en önemli sorunu olan bölgesel gelişmişlik farklarını gidermesi açısından olumlu...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik paketinin Türkiye’nin en önemli sorunu olan bölgesel gelişmişlik farklarını gidermesi açısından olumlu olmasına karşın, il bazlı bölgesel sistemin eksiklikleri olduğunu söyledi. Öztürk, stratejik yatırımların 5. bölge teşviki almasının Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından gerçekçi bir yaklaşım olduğunu belirtti.
Teşvik sisteminin Konya açısından eksiklikler taşıdığını değerlendiren Öztürk, illerin hangi kriterlere göre bölgelere ayrıldıkları konusunda açıklama beklediklerini söyledi. KTO Başkanı Öztürk, “Konya ülkemizin merkezi bir şehri olarak bölgesel gelişmişlik farklarını gidermek amacıyla yatırım alması gereken şehirlerin başında gelmekteydi. Konya son dönemde bölgesindeki diğer illerle birlikte kalkınma planları üzerinde çalışmaktaydı. Şehrimize bundan sonraki yapılması düşünülen yatırımlarla birlikte şehrimizin iş gücü de bölgemizdeki diğer illere kayabilir. Bu da ilerleyen dönemde sosyo-ekonomik açıdan sorun oluşturur. Bu açıdan eksiklikler taşıdığına inandığımız yeni sistem şehrimizin gelişmesine olumlu etkisi sınırlı olacaktır. Konya yatırımlar için sağladığı avantajlarla birlikte daha fazla yatırımcı alabilecek bir bölgede değerlendirilmeliydi” dedi.
Yeni teşvik sisteminde stratejik yatırımların 5. bölgede değerlendirileceğini ifade eden Öztürk, “Konya üretim çeşitliliğiyle stratejik yatırım alabilecek şehirlerin başında gelmektedir. Bundan sonraki dönemde hedefimiz bu yatırımların şehrimize kazandırılması olacaktır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.