Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal: Dünya ve ülkemiz yeni döneme giriyor

Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal: Dünya ve ülkemiz yeni döneme giriyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) 1 – 7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla kokteyl düzenledi. Başkan Abdil Erdal, “Dünyamızın ve ülkemizin girdiği yeni dönemde bizleri birçok değişim bekliyor” dedi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1 – 7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla kokteyl düzenledi. Protokol üyeleri, oda mensupları, stajyerler ve çok sayıda misafirin katılım gösterdiği kokteyl, Konya SMMM oda binasında gerçekleşti. Kokteyl sonrasında oda tarafından düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere de ödül takdim edildi. Programda konuşan Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, “Geçtiğimiz 2 yıl tüm insanlık için oldukça zor geçen ve örneğine tanık olmadığımız bir pandemiyle yüz yüze kaldık. Pandemi birçok vatandaşımızın ve meslektaşımızın aramızdan ayrılmasına sebep oldu. Güncel şartlardan dolayı 2020 ve 2021 yıllarında muhasebe haftası etkinliklerinde sizlerle bir arada olamadık. 2020 yılında İdlib'te yaşanan saldırı sonucu şehit olan 34 askerlerimizin üzüntüsünü yaşamış ve bu sebeple muhasebe haftamız buruk geçmişti. Muhasebe haftası sebebiyle organize edeceğimizetkinlikleri iptal ederek tüm masrafları Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştık” ifadelerini kullandı. 

adsiz-001.jpg

GİRİLECEK YENİ DÖNEME ENTEGRE OLMALIYIZ

Yaptığı konuşmanın devamında Dünya ve ülke olarak yeni bir döneme girildiğinin ve bu yeni döneme entegre olmak gerektiğini belirten Erdal, “Dünyamız ve ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı bu dönemde tüketim ve üretim anlayışımıza kadar bizleri birçok değişim bekliyor. Mali Müşavirler olarak bizler, bu değişim sürecinde işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olacağız. Dünya genelinde ülkeler kendini yeni sürece hazırlarken, bu sürece entegre olmak zorunda olan ülkemizin de gerekli uygun adımları atması gerekmektedir. Pandemi sonrası yaşanan değişim, beraberinde ekonomik yaşamın en büyük parçası olan muhasebeden beklenti ve taleplerde ki değişimi de beraberinde getiriyor. Artık pandemi süreciyle birlikte yeni dönemde Dünya genelinde Döngüsel ekonomi modeli benimsenmektedir. Döngüsel ekonomi konusunu açacak olursak, atık oluşumunu en aza indirirken kaynakların kullanım sonunda ürün döngüsüne geri döndürerek değerlerini mümkün olduğunca uzun süre korumayı hedeflemektedir. Klasik finansal raporlama anlayışı yerini yeni dönemde döngüsel ekonominin ihtiyaç duyduğu bilgilerin üretilmesi ve sunulmasına bırakacaktır. Bu noktada geçmişte olduğu gibi yine ekonominin kilit rolünü meslektaşlarım üstlenecektir” şeklinde konuştu. 

BİRÇOK KURUM MALİ MÜŞAVİRLERDEN YARARLANMAKTA

Mali müşavirler olarak birçok kuruma destek verdiklerini de ifade eden Erdal, “Mali Müşavirler yarınlara kendilerini ve işletmeleri hazırlarken, birçok kamu kurumuna verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışını sağlamaktadır. Ayrıca KGK, TÜIK, SPK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da biz Mali Müşavirlerin sağlamış olduğu hizmetlerden yararlanmaktadırlar. Ülkemizdeki ekonomik düzenin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımın başarıyla yerine getirdiği iş sorumluluğu, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı sunmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan, Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz” açıklamalarında bulundu. 

BUGÜNE KADAR ONCA ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalara da değinen Abdil Erdal, şunları kaydetti: “Konya Mali Müşavirler Odası olarak göreve geldiğimiz süreç içerisinde her ne kadar pandemi gibi yaşamı zorlayan, aksatan bir sorunla karşılaşmış olsakta her zaman eğitimi ve mesleki gelişimi hedefledik. Bugüne kadar sosyal faaliyetler, mesleki gelişim ve eğitim programları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilere öncelik verdik ve önümüzdeki günlerde de vermeye devam edeceğiz. Ayrıca mesleki kuruluş olmanın vermiş olduğu sorumlulukta hem meslektaşlarımızın haklarını her alanda savunuyoruz hem de ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor, yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Konya Mali Müşavirler Odası olarak mesleğimize hizmet ederek her türlü faaliyete aralıksız devam ettik.” 

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.