Konya Selçuklu'da yaşayanlar dikkat! Yüzde 50 hibeli destek kararı

Konya Selçuklu'da yaşayanlar dikkat! Yüzde 50 hibeli destek kararı

Konya Selçuklu Belediyesi önemli bir desteğe imza atıyor.

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından üreticiliği desteklemek adına Eğribayat Mahallesi’nde başlatılan ‘Arılı Kovan Desteği’ projesi tamamlanarak üreticilere kovan ve arı desteği sağlandı.

Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi, üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesi’nde başlatılan “Arılı Kovan Desteği” projesi tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi ile koordineli olarak gerçekleştirilen arı yetiştiriciliği eğitimlerini tamamlayan 32 kursiyere Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop tarafından belgeleri takdim edildi. Eğribayat Mahallesi Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu İlçe Tarım Müdürü Tahir Külahcı, Selçuklu Halk Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kök, Eğribayat Mahalle Muhtarı Ertan Nazik ve kursiyerler katıldı.

EĞRİBAYAT TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL BALINI ÜRETECEK

Selçuklu Belediyesi’nin kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kalkınmasını arttırmaya yönelik Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“İnşallah Konya'nın değil, Türkiye'nin en değerli balını, en güzel balını Eğribayatta üreteceğiz. Ben buna inanıyorum. Öncelikle katılımın çok yüksek olmasından dolayı mutluyum. 32 kursiyerimiz burada Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle eğitimlerini aldılar ve bugün artık 112 adet arı kovanımızı biz üreticilerimize teslim edeceğiz. Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla ve yüzde 50 hibe desteğiyle bu kovanlar sahiplerine teslim edilecek ve aracılıkla ilgili faaliyet, üretim faaliyeti Eğribayatımızda başlamış olacak” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.