Konya Şekerspor sıkı çalışıyor

Konya Şekerspor sıkı çalışıyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, önümüzdeki hafta sonu deplasmanda oynayacağı Elazığspor maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor

Geçtiğimiz cumartesi günü hazırlıklara başlayan yeşil-beyazlılar, teknik adam Kadir Özcan’ın yokluğunda yardımcı antrenör Nail Uğur Timurcioğlu nezaretinde çalışmalarına devam etti. Dün Özcan’ın gelmesi ile yeniden çalışmalarına hız kazandıran Şekerspor, hırslı ve istekli görüntüsü ile beğeni topluyor.
Grupta zirve mücadelesi veren iki takım Elazığspor ile Torku Şekerspor’un kapışması merakla beklenirken, ekibimiz son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle maça avantajlı çıkacak. 5 hafta öncesinde rakibinin 12 puan gerisinde olmasına karşın müthiş bir seri yakalayarak puan farkını 2’ye kadar indiren yeşil-beyazlıların bu haftaki hedefi ise mutlak galibiyet. Trabzon maçında kırmızı kart gören Ömer Ali dışında önemli bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmandan alacağı galibiyetle evine lider dönmenin hesaplarını yapıyor.
Şampiyonluk yarışındaki düğümü çözmesi beklenen dev maç önümüzdeki hafta sonu Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanacak. İki camiada da bu önemli maç öncesi seferberlik ilan edilirken, temsilcimiz Torku Şekerspor’un seriyi devam ettirip Elazığ’dan galibiyetle dönmesi durumunda zirvede yer değişikliği yaşanacak. Şekerspor galibiyete ulaşması halinde 12 haftalık liderlik hasretine de son verecek.
Lig’in ilk yarısında Elazığ’ın 12 puan gerisine düşen yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya kendi saha ve seyircisi önünde aldığı 1-0’lık Adana Demirspor galibiyeti ile başladı. 19. haftada Eyüpspor’a 2-0, 20. haftada ise kendi evinde Pursaklar’a karşı alınan 1-0’lık mağlubiyet yeşil-beyazlılarda bardağı taşıran son damla oldu. Arka arkaya alınan yenilgilerin ardından teknik adam Mehmet Altıparmak ile yolları ayıran yeşil-beyazlılar, Türkiye liglerinin tecrübeli antrenörlerinden Kadir Özcan ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.
Yaptığı bu kan değişikliğinin ardından Fethiyespor’u deplasmanda 3-2 mağlup eden yeşil-beyazlılar rahat bir nefes aldı. Bu galibiyetin ardından 22. haftada Pendikspor’u 2-1, 23. haftada Van Belediyespor’u 2-0, 24. haftada Balıkesirspor’u 4-1 ve 25. haftada 1461 Trabzon’u 3-0 mağlup ederek 5 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Yakaladığı bu seri ile birlikte lider Elazığspor’un arka arkaya puanlar kaybetmesi ile 9 puanlık fark 2 puana inerken zirve yarışı da yeni bir ivme kazanmış oldu.
İlk yarıda sadece 2. Lig’in değil, Türkiye liglerinin en istikrarlı takımı olan Elazıspor ile temsilcimiz Şekerspor’un Konya’da oynadığı maç 1-1 sona ermişti. İkinci yarıda gösterdiği istikrarlı görüntüsü ve arka arkaya aldığı 5 galibiyetle yeniden zirve yarışına ortak olan temsilcimiz Şekerspor, istediğini aldığı takdirde şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibini geride bırakmış olacak. Elazığ olası bir mağlubiyete 53 puanda kalırken Şekerspor ise puanını 54 yapacak ve uzun bir aradan sonra zirveye oturacak.
Konya Şekerspor’un başarılı teknik adamı Kadir Özcan, Elazığ’a galibiyet için gideceklerini söyledi. Ancak alacakları beraberliğin de kötü bir sonuç olmayacağının altını çizen Özcan; “Beraberlikte bizim için bir avantaj sayılır aradaki iki puanı korumuş oluruz. Elazığ bundan sonra çok zor iki deplasmana çıkacak. Biz öncelikle içerde ve dışarıda aynı şekilde oynamaya devam edeceğiz. Bu güne kadar asla tek puana oynamadık oynamayız da. Ben takımıma güveniyorum ligin en iyi takımlarından birisiyiz. Hedefimizi sonuna kadar kovalayacağız bu yola baş koyduk. İstekli arzulu iyi bir ekibiz ve bu doğrultuda başarının geleceğine inanıyorum. Bu maçı final olarak kabul etmemek gerekiyor. Kazanırsak çok iyi olur ancak önümüzde daha çok maç var. Çıkacağız, galibiyet için oynayacağız ve başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.