Konya Şeker’in  fiyatı sevindirdi

Konya Şeker’in fiyatı sevindirdi

Konya ve bölge çiftçisinin günlerdir beklediği ayçiçeği alım fiyatı belli. Konya Şeker'in açıkladığı fiyat, ova çiftçisi tarafından memnuniyetle karşılanırken, çiftçi de rahat bir nefes aldı

Hükümet tarafından ayçiçeği alım fiyatı henüz açıklanmadı. Özel kuruluşlar alım fiyatını bir bir belirlerken, gözler Konya’nın en büyük kuruluşu olan Konya Şeker’e çevrildi. Konya Şeker, ayçiçeği alım fiyatını geçtiğimiz cuma günü açıkladı. Konya ve bölge çiftçisinin günlerdir beklediği ayçiçeği alım fiyatı belli. Konya Şeker'in açıkladığı rakamlar üreticinin yüzünü güldürdü.

ÇİFTÇİYİ MEMNUN EDEN BİR FİYAT BELİRLENDİ

Yüzde 44 yağ ve yüzde 8 nem oranındaki ayçiçeği alım fiyatı ton başına 20 bin TL olarak, 20 gün ödemeli açıklandı. Yüzde 44 yağ ve yüzde 8 nem oranındaki ayçiçeği alım fiyatı 21 bin TL, 45 gün vadeli olarak açıklandı. Özellikle yağlık ayçiçeği ekiminin bir hayli azaldığı Konya’da çiftçinin hükümetten beklentisi 20 TL’idi. Konya Şeker’in alım fiyatını 20-21 TL olarak belirlemesi çiftçi tarafından memnuniyetle karşılandı.

GÖZLER ŞİMDİ DE HÜKÜMETİN AÇIKLAYACAĞI FİYATTA

Konya çiftçisi, hükümetin de özel kuruluşlardan daha aşağı bir fiyat açıklamasını istemiyor. Geçen yıl açıklanan alım fiyatı düşük olduğu için Konya Ovası’nda yağlık ayçiçeği ekimi azaldı. Çiftçi, girdi maliyetleri altında ezilmek istemezken, hükümetten de üreticiyi memnun edecek bir alım fiyatı açıklanmasını bekliyor. Çiftçi, “hükümet özel sektörün açıkladığı fiyatın altında bir fiyat düşünüyorsa, hiç açıklamasın” diyor. Konyalı üreticiler, buğday ve mısırda yaşananların ayçiçeğinde yaşanmasını istemiyor. Geçen yıl hükümetin açıkladığı fiyat, bir anda piyasaları alt üst etti ve fiyatlar düştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.