Konya Şeker çalışanlarından Organ bağışı

Konya Şeker çalışanlarından Organ bağışı

Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker çalışanları, organ bağışı kampanyasına katılarak organlarını bağışladı

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un teşvikiyle başlatılan organ bağışı kampanyasında Anadolu Birlik Holding çatısı altında bulunan iştiraklerde çalışan 911 kişi katılarak gönüllü olarak organ bağışında bulundu.
Bir organla bir insan hayatının kurtulduğu gerçeğinin dikkate alınmasını ve tüm insanların organ bağışında bulunmaları gerektiğini belirten Recep Konuk, “Biz, kurum olarak hem insanlık görevimizi, hem de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Kamu ya da özel tüm kurumları bu konuda hassas davranmaya, çalışanlarını teşvik etmeye, organ bağışı hakkında yanlış bilinenler konusunda insanlarımızı aydınlatmaya davet ediyoruz. Hem Türkiye sıralamasında Konya hem de dünya ülkeleri arasında ülkemiz organ bağışı konusunda maalesef cömertliğimize, yardımlaşma geleneğimize yakışmayacak bir düzeydedir. Hiçbir insanımızın benden sonra tufan anlayışında olmadığını biz biliyoruz. Bizim medeniyetimiz el ile de dil ile de hayır işlerinde bulunmayı emrediyor. Yani hem madden hem manen hayrı, iyiliği emrediyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır buyuruyor. Böyle bir medeniyetin mensuplarının kendinden sonrakileri düşünmemesi, dua almayı, hayır işlemeyi istememesi mümkün mü?" dedi.

"KONYA ŞEKER AİLESİNDEN ÖNEMLİ MESAJ"
Organ bağışıyla ilgili en önemli sorunun konunun insanlara doğru anlatılmaması olduğunu ifade eden Başkan Recep Konuk, “Biz paylaşınca, kuşkuları dağıtınca nasıl bir sonuç alınacağını Konya Şeker ailesi olarak gösterdik. O nedenle kamu veya özel tüm kurumlarımıza bu konuda görev düştüğünü söylüyor ve herkesi organ bağışında bulunarak kararan hayatları aydınlığa çıkarmak için hassasiyet göstermeye, hassas davranmaya, bir umut ışığı yakmaya davet ediyorum. Kampanya'ya katılan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kampanyada elde edilen başarı onların duyarlılıklarının göstergesidir. Ülkemizde 60 bin vatandaşımız yeniden hayata bağlanmak için organ nakli bekliyor. Özellikle ülkemizde eksikliği hissedilen ve binlerce insanın umutla beklediği organ bağışı gibi önemli bir konuda kurum çalışanlarımızın gösterdiği hassasiyet sonucu başarıya ulaşan kampanyanın bizim için anlamı büyüktür. Bu kampanya ile Konya Şeker Ailesi şunu demiştir, biz bizden sonrakileri de düşünüyor ve çalışarak, üreterek sahip çıktığımız ülkemizin her meselesine de duyarlılık gösteriyoruz. Bu mesaj önemlidir” şeklinde konuştu.
Organ bağışında bulunan bütün çalışanlarına teşekkür eden Konuk, “Sporda, eğitimde ve ağaçlandırmadaki sosyal sorumluluklarını başarıyla yerine getiren Konya Şeker, organ bağışıyla da belki Türkiye'de, hatta dünyada bir ilki gerçekleştirmiştir. Bağışlanan her organ, hayata bağlanan bir candır. Çünkü, bizler yaptığımız organ bağışıyla, bizden sonrakilere hayata tutunma şansı tanıyoruz. Organ bağışında bulunarak, kendisinden sonraki insanlara hayata tutunma fırsatı tanımayı kendine borç bilen, insani sorumluluk kabul eden tüm çalışanlarımızı canı gönülden kutluyor ve herkesi organ bağışında bulunmaya çağırıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.