Konya şehitler için tek yürek

Konya şehitler için tek yürek

Konya’da şehitler için düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Eline bayrağını alan vatandaşlar, gaziler ve şehit aileleri protokol üyeleri ile birlikte Kılıçarslan Meydanı’ndan Konya Şehitliği’ne kadar yürüdü

Konya Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Konya Şehitlerine Yürüyor etkinliğine binlerce Konyalı katıldı. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda başlayan yürüyüş Konya Şehitliği’nde sona erdi. Yürüyüşe Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP İl Başkanı Remzi Kararslan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Tekdemir, Konya Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Ege, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mustafa Işık, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçarslan Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen binlerce vatandaş birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konya Şehitliği’ne kadar devam eden yürüyüşte vatandaşlar sık sık terör örgütleri aleyhine slogan atarak, tekbirler getirdi. Şehitlik’te şehitlerimiz için yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya İl Müftüsü Ahmet Poçan tarafından dua edildi.

BİN YILDIR VATAN İÇİN ŞEHİT VERİYORUZ

Yapılan duanın ardından konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Bu topraklar geldik geleli uğruna can verdiğimiz kutsal topraklardır. Uğruna şehitler verdikçe, gaziler verdikçe değeri artan vatan özelliğine bürünen sonsuza kadar korumakla mükellef olduğumuz çok önemli topraklardır. Selçuklu sultanlarından tutun da geçen hafta İdlib’de şehit olan kardeşlerimize kadar devam etmektedir. Gururla söylüyoruz ki; kahraman askerlerimiz, vatan için bir saniye bile tereddüt göstermeden şehit oluyor. Bu bin yıldır böyle. Şehit ailelerinin vakur duruşunu meslek hayatım boyunca anlatmaya devam ettim. Anlatmaya devam edeceğim. Evladını, eşini, babasını kaybetmesine rağmen gözlerinde gururu görüyoruz. Vatan sağolsun deyip başka evlatlarım da diyebilecek bir asil bir milletiz. Konya da Anadolu’nun çok asil özelliklerini bünyesinde barındıran bir halk. Bu asil halk oldukça herkesin hevesleri kursağında kalmaya mahkumdur. Çünkü; vatanın önemini bilen, namusun önemini bilen asil bir ruha sahibiz. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

SÖZ KONUSU VATANSA TEK YÜREK OLURUZ

Konya’nın her zaman şehitlerine sahip çıktığını dile getiren Vali Toprak, şunları söyledi: “Geçen hafta Konya’da bir şehidimizi toprağa verdik. 40 binden fazla insan şehit cenazesine katıldı. Karda kışta insanlar şehidini uğurlamaya geldi. Bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece dünyanın en güçlü devletlerinden biri olmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin şu an manevi huzurunda bulunuyoruz. Şehitlik Peygamberlikten sonra gelen bir makam. Onların huzurlarında en derin saygılarımızı sunuyoruz. Okuduğumuz Fatihaları onların ruhlarına hediye ediyoruz. Ordumuza, polisimize, güvenlik güçlerimize kalbi desteğimizi 81 milyon adına iletiyoruz. Hepimiz tek yürek atıyoruz. 81 milyon söz konusu vatansa tek yüreğiz. Dostlarımız seviniyoruz, düşmanlarımız paniğe kapılıyor. Öyle de olması da gerekiyor. Şehitlerimizi tekrar rahmetle ve minnetle anıyorum”

KONYA HER ZAMAN VATANINA SAHİP ÇIKTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehitlerimizin değerli anneleri, babaları, çocukları hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Vatan için bayrak için şehit olan kahramanlarımızdan Allah razı olsun. Rabbim bizleri şefaatlerinden mahrum etmesin inşallah. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Konya her zaman vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır. Bu kadim başkent her zaman “söz konusu vatansa, gerisi teferruat diyerek” her zaman birlik ve beraberlik içinde ayakta durmuştur. Bugün görünen manzara da bunun tescilidir. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin inşallah” dedi.

ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLMAZ

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, konuşmasında şehitliğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Şehitlerimizin manevi huzurundayız. Biz inanıyoruz ki; ‘şehitler ölmemiştir. Rableri katında rızıklandırılır” Şahadet herkese nasip olmaz. Biz her zaman şehitlerimize minnnettarız. Onların haklarını asla ödeyemeyiz.” Konuşmaların ardından bazı vatandaşlar Şehitliği ziyaret ederek, şehitlerimiz dualar etti.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

4-5_880x440.jpg

4-6_880x440.jpg

4-8_880x440.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum