Konya şehitler için omuz omuza

Konya şehitler için omuz omuza

Konya’da terör saldırılarını protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi. Terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırılarda Hakkari Dağlıca’da 16 askerin, Iğdır’da da 13 polisin şehit olmasının ardından CHP ve MHP'li liseli gruplar birlikte yürüdü. Yürüyüşe çok sayı

Kent Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Anıtı'na yürüyen yüzlerce genç ellerindeki Türk bayraklarıyla, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK, her şey vatan için, ne mutlu Türküm diyene, Konya uyuma, şehidine sahip çık, sağ-sol kardeştir PKK kalleştir” şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar da, evlerinin balkonlarından ve cadde köşelerinden kalabalığa destek verdi. Yürüyüş, Atatürk Anıtı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sonda erdi.

Aynı şekilde Kaşınhanı'ndaki çiftçiler traktörleriyle Konya merkeze gelerek teröre tepki gösterdi. Türk Bayraklarına sarılı bir şekilde Konya'ya gelen yüzlerce traktör vatandaşın büyük desteğini gördü. Akşam saatlerinde de Selçuklu'nun Bosna Hersek Mahallesi'nde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe araçlar konvoylar eşliğinde eşlik etti.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.