Konya pazarlarında sebze meyve bereketi yaşanıyor!

Konya pazarlarında sebze meyve bereketi yaşanıyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri Konyalılar tarafından ilgiyle karşılandı. Geçen yıla göre fiyatlarda artış olmadı. Bu durum, tüketicilerin daha uygun fiyatlarla alışveriş yapacağına işaret ediyor

Konya’da baharın gelmesiyle birlikte, yaz meyveleri tezgahlardaki yerini aldı. Erik, karpuz, badem, kayısı çağlası, şeftali, karadut ve çilek gibi yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri, Konyalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) esnaflarından Adem Arpasırtı, meyve ve sebzelerde bu yıl bolluk yaşandığını belirtti. Geçen yıla göre fiyatlarda belirgin bir artış olmadığını vurgulayan Arpasırtı, tüketicilerin bu yıl meyve ve sebzelerden daha fazla faydalanabileceğini ifade etti.

5-2-1.jpg

KONYALILAR DURUMDAN MEMNUN

Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini aldığını belirten Kadınlar Pazarı esnaflarından Adem Arpasırtı, Konyalıların meyve sezonunu sevinçle karşıladığını dile getirdi. Konya’nın sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet olan karpuz sezonun önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Arpasırtı, “Pazardaki fiyatların makul seviyelerde. Ürünlerin tazelik ve kalitesinden ödün vermiyoruz. Bu durum vatandaşlar için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Konyalılar alışverişlerini keyifli bir şekilde gerçekleştiriyor. Konya’daki vatandaşlar, yaz meyvelerinin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte, sıcak yaz günlerine daha enerjik ve sağlıklı bir şekilde hazırlanıyorlar. Geçen yıllara göre fiyatlara zam gelmedi. Bunun yanında Konyalılar bu durumdan çok memnun” diye konuştu.

5-1-1.jpg

EN ÇOK ERİK VE ÇAĞLA TÜKETİLİYOR

Sıcak havalarda serinleten meyvelerin tüketildiğini dile getiren Adem Arpasırtı, Konyalıların meyve sezonunun başlangıcından bitimine kadar alışveriş yaptığını ifade etti. Arpasırtı, şunları söyledi: “Konya’da sezon başından bitimine kadar yoğunluk yaşıyoruz. Bu yıl daha yoğun olacağı görülüyor. Hem hasat yapılırken bolluk olduğu çiftçiler tarafından belirtiliyor. Bu durum en güzel tarafı fiyatların ucuz olduğu ve insanların rahatça alışveriş yapması olacaktır. En çok tüketilen meyveler arasında erik ve çağla yer alıyor. Özellikle gençler erik tüketiyor” şeklinde konuştu.

PAZARDA MEYVE FİYATLARI ŞÖYLE

Erik: 150 lira

Badem: 80 lira

Kayısı çağla: 120 lira

Şeftali: 100 lira

Karadut: 80 lira

Karpuz: 50 lira

Çilek: 100 lira

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum