Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: Enerji yatırımları kuruma sıkıntı oldu’

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: Enerji yatırımları kuruma sıkıntı oldu’

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 milyon doları enerji bölümüne transfer edildi. Bu durum Konya Şeker’i sıkıntıya soktu" dedi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 milyon doları enerji bölümüne transfer edildi. Bu durum Konya Şeker’i sıkıntıya soktu. Yoğun uğraşlarımızla enerji alanında iyileştirmeler sağladık” dedi PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında Obruk Hanı buluşmasında çiftçilerle bir araya geldi. Yoğun ilgi karşılaşan Başkan Erkoyuncu, seçim vaatlerini anlattı.

8-1.jpg

HER ZAMAN ÇİFTÇİYİ ÖNCELEDİK

Çiftçilerin sorun ve taleplerini de dinleyen Başkan Erkoyuncu yeni dönemde de çiftçiyi önceleyecek projelere imza atacaklarını söyledi. Başkan Erkoyuncu, önceki dönem seçim çalışmalarında enerji grubunun kurumları zora soktuğunu ifade ederek bu alanda iyileştirmeler sağladıklarını aktardı. Görev süresi boyunca enerji ve su sorunu üzerinde derin gayret verdiklerini belirten Başkan Erkoyuncu, yeni dönemde de bürokrasi ile gerçekleştireceği yoğun görüşmelerle bu alanlarda aktif olacaklarının altını çizdi.

YAPILANDIRMA İLE SORUNUN BİR KISMI ÇÖZDÜK

Başkan Erkoyuncu açıklamasında, "Çiftçi Ramazan olarak da Pankobirlik başkanı Ramazan olarak da enerji ile ilgili yatırımı hiçbir zaman tasvip etmedim. "Bu bizim işimiz değil, macera aramayın" dedim. Bugün de aynı kanaatteyim. Biz geldiğimizde bu kurumlar 1.7 Milyar dolara alınmıştı. O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 milyon doları enerji bölümüne transfer edilmiş, batma noktasına gelen enerji santralleri, Konya Şeker'i de yapılan para transferi nedeniyle sıkıntıya sokmuştu. Göreve gelir gelmez yoğun uğraşlarımızla enerji alanında iyileştirmeler sağladık. Türk lirası cinsinden yapılandırma ve uygun faiz oranlarıyla enerji bölümümüzdeki sorunun bir kısmını çözdük ve kalan sorunların çözümü için uğraş veriyoruz" şeklinde konuştu.

8-2.jpeg

FİNANSAL İSTİKRAR SAĞLADIK

Göreve gelir gelmez mali sıkıntılar içerisinde olan fabrikalarda finansal istikrar sağlandığını vurgulayan Başkan Erkoyuncu, "Soma Termik Santral tarafında taksitlerin günü gününe ödenmesi sağladık ve bu sayede büyük bir mali rahatlama sağladık. Büyük borç yükü altında olan Kangal Termik Santral tarafında ise borcumuzun Türk lirasına çevrilmesine vesile olarak çok uygun faiz oranıyla ödenebilir şekilde yapılandırılmasını sağladık. Çiftçinin kanayan yarası olan avans, prim ve şeker pancarı ödemeleri konusunda hassasiyet gösterdik ve çiftçinin hakkını gününde verdik” ifadelerini kullandı.

647 KİŞİYİ KADROLU YAPTIK

Tohum dayatmasını kaldırdıklarını dile getiren Erkoyuncu, şunları söyledi: “Çiftçilerimizi istedikleri tohumları ekebilmeleri noktasında serbest bıraktık. Daha önceden ödenmeyen C kotasının polar farkı, primi ve küspesini üreticiye ödedik. Şeker pancarı için ekim öncesi verdiğimiz tevzi gübre, tohum ve ilaçları dağıtıldığı tarihteki fiyatından bordrolayarak çiftçimizi enflasyona ezdirmedik. 20 yıl boyunca kadrolu olmayı bekleyen çalışanlarımızı, kadrolu ve sendikalı yaptık. Görev süremiz boyunca 647 kişiyi kadrolu ya da sendikalı yaptık. Kimseyi 20 yıl bekletmedik. Gününde ve zamanında yapılmayan personel maaş zamlarını vererek çalışanların haklarını ve refahını ön planda tutma gayesinde olduk. Çalışanlarımızın yüzde 100 hakkı olan ama maalesef bugüne kadar hiç teslim edilmemiş bu hakkı, ilk banka maaş sözleşmesi ile hak sahibine teslim ettik. Bunları bir lütuf olarak anlatmıyorum. Bunlar zaten çiftçimizin, çalışanımızın hakkı. Ama maalesef zamanında bu hakların hiç birine bu özen gösterilmedi. İnşallah yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.