Konya otellerinde boş oda kalmadı

Konya otellerinde boş oda kalmadı

Konya’da Şeb-i Arus törenlerinin başlamasına az bir zaman kala esnaflar ve oteller hazırlıklarını sürdürüyor. Bazı otellerdeki rezervasyon oranı 100’de yüzü buldu. Turizm sektörü, törenlerden umutlu

Konya’da düzenlenecek Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yılki teması ‘Dostluk Vakti’ olarak belirlendi. Trenler için bilet satışları  devam ediyor. Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus), her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık 2022 tarihlerinde Konya’da düzenlenecek. Bu yıl 86’ncısı gerçekleştirilecek törenler boyunca Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenecek sema programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik yer alacak.

4-2-4.jpg

DOSTLUK VAKTİ

Hazreti Mevlana’nın ‘Dost ol da, Dost’u gör.’ sözünün esin kaynağı olduğu bu yılki Şeb-i Arus törenlerinin ana teması ise ‘Dostluk Vakti’ olacak. 2016 yılından bu yana törenler, sırasıyla "Birlik, Kardeşlik, Selam, Vefa, İhsan Vakti ve İrfan Vakti" temalarıyla düzenlenmişti.

MİSAFİRLERİMİZ EN İYİ ŞEKELDE AĞIRLAYACAĞIZ 

Bu yıl ziyaretçi sayılarında oldukça ümitli olduklarını belirten Konya Türkiye Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya BTK. Başkanı Özdal Karahan, “Şehir olarak bu yıl 86’ncısı gerçekleştirilecek olana Şeb-i Arus törenleri için hazırlıklara başladık. Dünyanın pek çok ülkesinden gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamak Konya’nın misafirperverliğini onlara göstermek için hazırlıklar başladı. Esnaflarımız otellerimiz kafelerimiz bu törenler için bir hazırlık izcindeler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak hoşgörü şehri Konya’dan memnuniyet ile ayrılmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Pandemi nedeni ile törenler de aksaklıklar meydana gelmiş bazı turistlerimiz gelememişti inşallah bu yıl turist sayısında beklentimiz fazla” dedi.  

BAZI OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 100

Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin şimdiden otel rezervasyonu yaptırdığını bu da otellerini doluluk oranını artırdığını belirten Karahan, “Bu yıl turist sayılarında bir artış bekliyoruz. Şu anda bazı otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşmış durumda. Geçmiş yıllarda talep çok fazla olduğu için otellerimiz hafta sonları tamamen dolu oluyordu. Ancak 2020 yılında törenlerin online yapılması turist sayısında dibi görmemize neden oldu. Talepler almaya başladık. Geçmiş yıllara nazaran yabancı turist sayısında bu yıl ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Törenler 7-17 Aralık tarihinde düzenlenecek bu tarihlere kadar rezervasyonların daha çok artacağını bekliyoruz” diye konuştu.  

BEKLENTİLER KARŞILANIYOR

Şeb-i Arus hazırlıkları kapsamında otellerdeki hazırlıklar ve rezervasyonlar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ramada Plaza By Wyndham Konya & Aydınbey Park Otel Satış ve Pazarlama Direktörü İbrahim Alper Gümüş, “Bu yıl 86. gerçekleştirilecek Şeb-i Arus törenleri için hazırlıklarımız devam ediyor. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tanıtımlar devam ediyor. Bu yıl gerek yerli misafirlerin gerek yabancı misafirlerin ilgisi oldukça fazla. Almış olduğumuz rezervasyonlar beklentilerimizi karşılayacak şekilde devam ediyor. Misafirlerimiz en iyi şekilde ağırlayarak Konya’nın misafirperverliğini konuklarımıza en iyi şekilde göstermek istiyoruz.  Şeb-i Arus haftasına kadar hazırlıklarımızı tamamlamak adına çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz. Gösterilen ilgiden oldukça memnunuz” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.