Konya otele doydu

Konya otele doydu

Konya'da otel yatırımları arttı. Son yıllarda yapılan yatırımlarla şehrin otel ihtiyacı karşılandı. Şehrin farklı noktalarında şu an 3 adet 5 yıldızlı otel hızla yükselirken, 4 yıldızlı bir otel de kısa süre içerisinde misafirlerine kapılarını açacak

Konya'da otel sayısı hızla artıyor. Son yıllarda şehrin yatak kapasitesi ve oda sayısı hayli arttı. Bir yanda yeni oteller yapılırken bir yanda da mevcut oteller kendini yeniliyor. Konya, iş dünyasında yapılan yatırımlar, sahip olduğu kültürel değerler ile her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahip olan Konya, otelcilik ve konaklama alanında yapılan yatırımlara da zemin hazırlıyor. 2015 yılında 5 yıldızlı Novotel ve İbis Otel hizmete girmişti. 2016 yılında da 3 adet 5 yıldızlı otel Konya'nın misafirlerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Oteller sektöre birçok yenilik de getiriyor. 

4-2.20160303092650.jpg

RAMADA OTEL 5 YILDIZLI

Konya Ramada Otel otogara 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Otel 255 oda ile hizmet vermeye hazırlanıyor. Ramada Plaza Konya’da, bahçe, business center, kuaför salonu, çamaşırhane, kuru temizleme, telefonla doktor, ücretli bebek bakıcısı, ücretsiz otopark, ATM, döviz bürosu gibi seçeneklerle misafirlerinin ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunmayı hedefliyor. Dinlenmek ve stres atmak isteyen misafirleri için lüks standartlarda hayata geçirilen, Isıtmalı (kapalı) havuz, çocuk havuzu, Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, masaj, jakuzi ve fitness center’da dinlendirici zaman geçirmeyi vaat ediyor.

4-1.20160303092709.jpg

BAYIR OTEL 5 YILDIZLI

5 yıldızlı ve 224 odalı Bayır Otel, Musalla Bağları Mahallesi'nde, Nalçacı Caddesi üzerinde yükseliyor. Bayır Otel projesinin alanı konut alanları, ticari işyerleri, Kule Site Alışveriş Merkezi ve Özkaymak Otel ile çevrili. Dikdörtgen geometriye sahip olan proje 4 bodrum kat, 1 zemin kat ve 9 normal kat olarak tasarlandı. Bayır Petrol A.Ş. tarafından inşa edilen otel 2016 yılı sonlarında misafirlerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. 7 bin 113 metrekare arazi üzerinde yükselen Bayır Otel'de aktivite alanları, toplantı salonları, restoranlar, kapalı otopark, havuz, spor alanları gibi sosyal alanlar olacak.

4-3.png

ECE'DEN 5 YILDIZLI OTEL

Denizli'de özellikle mermer işletmesi alanında yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Ece Mermer Şirketi de, Konya'ya 5 yıldızlı bir otel kazandırıyor. Otelin yakın zamanda 1. Organize Sanayi'nde İstanbul Yolu'nu Ankara Yolu'na bağlayan kavşakta hizmete açılması bekleniyor. Otelin temeli yıllar önce atıldı. Şirket, sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

4-4.20160303092745.jpg

GHERDAN OTEL 4 YILDIZLI

Gherdan Otel ise, yakın zamanda hizmete girecek. Kızılkaya İnşaat A.Ş. tarafından Konya'ya kazandırılan otel 4 yıldızlı. İstanbul Yolu üzerinde Sancak Mahallesi'nde yapılan otelin 95 odası bulunuyor. Yatırım hakkında şu açıklama yapıldı: "Gherdan Otel, Konya’nın silüetine ve imajına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda tasarlanan proje, şehir içinde ikonik duruşunun yanı sıra, tüm odalarının ofis ve yatak bölümünden oluşmasıyla konaklama anlayışını tamamen değiştirecek. Ayrıca bünyesinde bulunan lüks restaurant, toplantı balo salonu ve spa merkeziyle tüm misafirlerine tasarım, zerafet, keyif ve kaliteyi yaşatmayı garanti etmektedir."

OTEL ENFLASYONU OLUŞABİLİR

Turizmcileri çatısı altında toplayan SKAL Kulubü'nün Konya Başkanı Kazım Öztoklu, otel yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öztoklu, "3 tane 5 yıldızlı otelin inşası devam ediyor. Bayır Petrol'ün oteli, Aydın Ünlüer'in yaptığı Ramada Otel ve Ece Mermer'in yaptığı otel 5 yıldızlı. Bu 3 otelin toplam oda sayısı 800. Yatak kapasitesi ise bin 500. Dolayısıyla bu 3 otelle birlikte şehrin otel ihtiyacı tamamen karşılanmış olacak. Gherdan Otel 4 yıldız de hizmete giriyor. Dergah Otel yenilendi. Konya otele doydu. Turizm Bakanlığı'ndan teşvik alan otel yatırımcıları da var. Yatırımcılar birkaç yıl beklese iyi olur. Çünkü otel enflasyonu oluşabilir. Şehirde 30 civarında otel var. Mevlana Caddesi'nde yeni oteller yapılıyor. Oda ve yatak kapasitesi yeterli. Bundan sonra yapılacak yatırımlarda fizibilete çalışmasının iyi yapılmasını öneriyoruz" diye konuştu.

OTELLERİN DOLULUK ORANI DÜŞÜK

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da, “Turizm zinciri geniştir. Turist gelirse esnaf ve otelcinin yanı sıra şehir ve ülke kazanır. Turistleri en iyi şekilde ağırlamalıyız. Şehir olarak 8 bin yatak kapasitesine ulaştık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yapımı devam eden ve tamamlanan 11 otel yatırımı var. Kongre turizminde öne çıkabiliriz. Sağlık turizminde yeterli yabancı dil bilen personel olmadığı için öne çıkamadık. Öte yandan otellerin doluluk oranı çok düşük. Oteller Mevlana'yı anma törenlerinde ve fuar zamanlarında doluyor. Otel yapmakla iş bitmiyor. Boş oteli ne yapacağız? Şehirde otel fazlalığı var" diye konuştu. 

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum