Konya MTTB'den harç tepkisi

Konya MTTB'den harç tepkisi

MTTB, Bakanlar Kurulunca alınan kararla birinci öğretim ve açık öğretim fakültesi harçlarının iptal edilmesine rağmen ikinci öğretim ile ilgili bir düzenlemenin yapılmamasına tepki gösterdi.

Konya Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla birinci öğretim ve açık öğretim fakültesi harçlarının iptal edilmesine rağmen ikinci öğretim ile ilgili bir düzenlemenin yapılmamasına tepki gösterdi.
Konya MTTB basın sözcüsü Muhammed Zeren, Kültür Park’ta yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla birinci öğretim ve açık öğretim fakültesi harçlarının iptal edilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu kararın üniversite öğrencilerinin ortak bir talebi olduğunu ifade eden Zeren, “Bu talep, bir kısım çevreler ve özellikle sol örgütler tarafından siyasallaştırılmış ve istismar aracı olarak kullanılmış olsa da, aslında tüm üniversite öğrencilerinin ortak talebiydi" dedi. Hükümetin ve YÖK’ün ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ adına daha önce de olumlu adımlar attığını MTTB olarak dikkatle takip ettiklerini kaydeden Muhammed Zeren, “Üniversiteye girişte kat sayı uygulamasının kaldırılması bu kapsamda atılmış ve bizim de memnuniyetle karşıladığımız önemli adımlardan birisidir" diye konuştu.
Bakanlar Kurulu’ndan çıkan kararın üniversite öğrencilerinin yalnızca bir kısmını sevindirdiğine dikkat çeken Zeren, “Yeni uygulamanın ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesi yaşanan sevinci tüm öğrencileri kapsar hale getirecektir. Zira; üniversite harçları konusunda ikinci öğretimde okuyan öğrenciler bin 500 ile iki bin TL’yi bulan harç ücretleri ödemektedir. Hükümetin, çıkarmış olduğu kararnameye ikinci öğretim öğrencilerini de dahil etmesi halinde yapılan düzenleme tam manası ile hedefine ulaşmış olacaktır” şeklinde konuştu.
İsteklerinin ikinci öğretim harçlarının da tamamen iptal edilmesi yönünde olduğunu aktaran Zeren, “Ancak, ikinci öğretim harçlarını bu yıl tamamen kaldırmak mümkün değilse en azından ciddi bir indirim yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.