Konya merkezli holdingin yatırımcılarına kötü haber! Kâr payı dağıtmayacak

Konya merkezli holdingin yatırımcılarına kötü haber! Kâr payı dağıtmayacak

Konya merkezli en büyük holdinglerden birisi olan eski ismiyle İttifak Holding yeni ismiyle Loras Holding yeni kararını duyurdu. Buna göre bu yıl yatırımcılara kâr payı dağıtılmayacak.

Ekonomi dünyasındaki son gelişmeleri vatandaş yakından takip ediyor. Eskiden en çok yatırım yapılan araç altın olarak biliniyordu. Son yıllarda Borsa İstanbul'da işlem gören firmalara ve holdinglere yatırım arttı. Hisse senedi satın alan yatırımcılar böylece parasının değerlenmesini bekliyor. Temettü yani kâr payı dağıtan hisselere ilgi arttı.

borsa-2.jpg

LORAS HOLDİNG KÂR PAYI DAĞITMAYACAK

Konya merkezli faaliyet gösteren dev holding ise yatırımcısına kötü haberi verdi. Eski ismiyle İttifak Holding yeni ismiyle Loras Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. Bahsi geçen bu açıklamada kâr payı dağıtılmaması hususu dikkat çekti.

loras-1.webp

GENEL KURUL'A TEKLİFTE BUNULUNDU

Loras Holding A.Ş. (LRSHO) tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde yapılan bildirimde 2023 yılı Kar Dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu Kararları hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada 2023 yılına ilişkin kâr dağıtımının yapılmaması hususunda, Genel Kurul’a teklifte bulunulmasına karar verildiği belirtildi.

loras-3.webp

Loras Holding tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimizin, 2023 yılı faaliyetlere ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 13.06.2013 tarih ve 28676 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya ilişkin Esaslar Tebliği ve Uluslararası Muhasebe/Finansal raporlama standartları (UMS/UFRS) çerçevesinde düzenlenen ve bağımsız denetimden geçmiş konsolide bilançomuzda 1.818.478.646 TL net dönem karı mevcuttur. V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş Konsolide olmayan yasal kayıtlarımızda 456.395.069 TL net dönem karı mevcuttur 2023 yılına ilişkin kar dağıtımının yapılmaması hususunda, Genel Kurul’a teklifte bulunulmasına, Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum