Konya merkezli holdingin kazancı 380 milyon lira azaldı!

Konya merkezli holdingin kazancı 380 milyon lira azaldı!

Türkiye'nin önde gelen holdingleri arasında yer alan Bera Holding 9 aylık bilançosunu açıkladı. Rakamlara göre Bera'nın kazancı bu yıl 380 milyon lira azaldı.

Türkiye genelindeki büyük şirketler 9 aylık bilançolarını açıklamaya başladı. Konya merkezli Bera Holding'in finansal bilançoları da belli oldu. Bera Holding Kağıt-Karton, Makine, Gıda, Petrol, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Mermer, Tekstil, Turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. 1989 yılında kurulan holding 5 bin kişiyi direkt, 15 bin kişiyi ise dolaylı olarak istihdam ediyor.

bera-4.jpg

Holdingin en bilindik şirketlerinden birisi Konya Kağıt. Firmanın faaliyet gösterdiği sektörde liderler arasında yer aldığı söylenebilir.

bera-holding-122.jpg

Dikkat çeken bir diğer firma ise MPG. Araç üstü katlanır bomlu hidrolik vinçler, teleskopik bomlu hidrolik vinçler, teleskopik bomlu insan kaldırma platformları ve ağaç sökme ve dikme makinelerini üreten MPG son yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren mayına karşı korumalı zırhlı kurtarıcı üretimi de yapıyor.

mpg-343.jpg

Gıda sektöründeki firma ise Golda. Makarna ve un üretiminde yüksek kapasiteye sahip olan firmanın ihracat rakamları her geçen yıl yükseliyor.

golda-4.jpg

Bunların dışında Bera Holding'e bağlı bazı firmalar; Komyapı, Kompen, Kardelen Su, Bera Alanya, Kombassan Mermer, Muratlı Karton, Art Rulman, Kongaz ve Komline olarak sıralanabilir.

BERA HOLDİNG 2023 YILI 9 AYLIK BİLANÇOSU

Bera Holding'in 9 aylık dönemdeki bilançosu açıklandı. Bera Holding 01.01.2023-30.09.2023 döneminde toplam 815 milyon lira net kazanç açıkladı. 2022 yılı ilk 9 aylık dönemde 1 milyar 192 milyon lira kâr eden şirketin net karı, önceki 9 aylık döneme göre %32 azalmış oldu. Yani bu da yaklaşık olarak 380 milyon lira kazancın azaldığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum