Konya merkezli holding sermayesini 768 milyon liraya yükseltti

Konya merkezli holding sermayesini 768 milyon liraya yükseltti

Konya merkezli 3 büyük firmayı bünyesinde barındıran holding güçlenmeye devam ediyor. İttifak Holding sermayesini 768 milyon liraya yükseltme kararı aldı.

Konya merkezli 3 büyük firmayı bünyesinde bulunduran İttifak Holding büyümeye devam ediyor. Holding bünyesinde yer alan İmaş Makine onlarca ülkeye ihracat yapmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

imas-1.jpg

İmaş'ın başarısı her geçen gün katlanarak sürüyor. Anahtar teslim un ve değirmen fabrikaları kuran İmaş, aynı zamanda şeritli testere sektöründe de dünya lideri konumunda.

İMAŞ MAKİNA SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ FİRMA

Makine imalat sektöründe araştırma ve geliştirmeye en çok yatırım yapan 10 firma listesinde yer alan İmaş, potansiyeliyle Konya sanayisine örnek oluyor. İmaş, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısından birisi olarak biliniyor.

imas-2.jpg

SELVA ONLARCA ÜLKEYE SATIŞ YAPIYOR

İttifak Holding bünyesinde yer alan diğer bir firma ise Selva. Gıda sektöründe faaliyet gösteren Selva onlarca ülkeye ihracat yapıyor.

selva-2.jpg

Selva'nın en meşhur ürünü ise makarnaları. Tekrar ısıtıldığında bile aynı lezzetle tüketilebilen Selva makarnaları milyonlarca insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Selva, üretim kapasitesini artırmak için kısa süre önce yeni bir yatırımı hayata geçirdi.

selva-1.jpg

ZERMERAM'DA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Holding bünyesindeki diğer şirket ise Seha Yapı. Bahsi geçen firma bir dönem Konya'da önemli inşaat projelerine imza attı.

zermeram-1.jpg

Son yıllarda ise firmanın en dikkat çekici olan projesi ZerMeram devam ettirilememişti. İnşaatı sekteye uğraya projede olumlu bir gelişme yaşandı. ZerMeram'da inşaat yeniden başladı ve projede teslimatlar 2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek.

zermeram-2.jpg

İTTİFAK HOLDİNG SERMAYESİNİ ARTIRDI

İttifak Holding ile ilgili önemli bir gelişme ise geçtiğimiz gün yaşandı. Şirketin yönetim kurulu toplantısında alınan kararla sermaye yükseltildi. Bedelli sermaye artırım kararı kapsamında şirketin 384.000.000-TL (ÜçyüzseksendörtmilyonTürkLirası) olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak sureti ile 384.000.000-TL (ÜçyüzseksendörtmilyonTürkLirası) artırılarak 768.000.000-TL (Yediyüzaltmışsekizmilyon Türk Lirası) ye yükseltilmesine karar verildi. Bahsi geçen bu karar borsa piyasasında çok konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum