Konya merkezli 35 yıllık holdingin ismi değişti

Konya merkezli 35 yıllık holdingin ismi değişti

Konya merkezli faaliyet gösteren ve her Konyalının bildiği dev holding ismini değiştirdi.

1988 yılında Konya'da kurulan dev holding ismini değiştirme kararı aldı. Her Konyalının ismini bildiği holdingin bu kararı şaşırttı. 35 yıllık dev holdingin yeni ismi duyuruldu. Daha önce Konya'da faaliyet gösteren Kombassan Holding ismini Bera Holding olarak değiştirmişti. Şimdi isim değiştirme kararı İttifak Holding'den geldi.

konya-ittifak.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu, İttifak Holding'in ünvanının "Loras Holding Anonim Şirketi" olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanan tadil tasarısına uygun görüş verip onayladı.

loras-holding.jpg

Karara göre, İttifak Holding Anonim Şirketi'nin esas sözleşmesinin “Şirketin Ünvanı” başlıklı 2’nci maddesinde "İttifak Holding Anonim Şirketi" olan Şirket'in ticaret ünvanının "Loras Holding Anonim Şirketi" olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanan tadil tasarısına uygun görüş verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi. Konyalıların yakından tanıdığı İttifak Holding bundan sonra Loras Holding ismiyle yoluna devam edecek.

Eski ismiyle İttifak Holding yeni ismiyle Loras Holding'in Konya'da iki büyük fabrikası var. Bunlardan bir tanesi dünyaya makine satan İmaş Makine.

ittifak-fabrika.jpg

Diğeri ise ismini makarnayla duyuran Selva Gıda.

selva-fabrika01.jpg

YÜZDE 97'Sİ HALKA AÇIK

Konya merkezli İttifak Holding'in yüzde 97,32'si halka açık durumda. Şirketin sermayesi 384 milyon lirayken özsermayesi 1 milyar 337 milyon 585 bin lira seviyesinde. Piyasa değeri ise dün itibarıyla 1 milyar 393 milyon 920 bin lira seviyesinde bulunuyor. En son bilançosunda şirket 28 milyon 517 bin lira kar açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum