Konya merkeze kar yağacak! Meteoroloji saat verdi

Konya merkeze kar yağacak! Meteoroloji saat verdi

Konya kent merkezinde ve ilçelerinde uzun süredir beklenen kar yağışı görülmeye başlandı. İlçelerin yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı merkeze geliyor. Meteoroloji yağışa ilişkin saat verdi.

Konya ve Türkiye genelinde kış mevsimi kurak geçti. Başta çiftçiler olmak üzere vatandaş yağışların az olmasından dolayı tedirgin. Konya Ovası'nda tarlalarını eken çiftçiler yağışları bekliyor.

kar-333.jpg

Bahar ayının başlamasına kısa süre kala yağmur beklenirken kar yağışı müjdesi verildi. Konya merkez ve ilçelerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağacak. Bahsi geçen bu yağışların kısa süre görülmesi bekleniyor.

kar-222.jpg

Meteoroloji'nin saatlik verilerine göre Konya merkeze Cuma günü 12:00-18:00 saatleri arasında kar yağacak. Yarın sabahtan itibaren başlaması beklenen yağmurun öğleden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

kar-111.jpg

Önümüzdeki 5 gün boyunca kentte en düşük hava sıcaklığının eksi 2 derece olarak ölçüleceği tahmin ediliyor. Yetkililer vatandaşa yağış esnasında araç kullanırken dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

Konya için saatlik hava tahmin raporu şu şekilde:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi