Konya Lonca Teşkilatı ekonomiyi değerlendirdi

Konya Lonca Teşkilatı ekonomiyi değerlendirdi

Girişimci İşadamları Vakfı Konya öncülüğünde organize edilen Konya Lonca Teşkilatı bu ay ASKON ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıya KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, ASRİAD, DERSİAD, KONSİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD, TÜRSİAD, KONTİMDE, GİV, KONYAGİAD yetkilileri katıldı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantıda, hükümetin açıkladığı OVP ve başlıkları, 1 yıllık dönemde uygulanacak olan politikaların başarılı olacağına olan inancımız ve uygulamadan vazgeçilmemesi gerektiği, uygulanacak olan program neticesinde yüksek kredili çalışan işletmelerin olumsuz etkileneceği, emek yoğun sektörlerden çıkış olacağı ve sektörde daralma olacağı, hükümetin maliye, SGK ve iş güvenliği alanlarında çalışmaları yoğunlaştıracağı, Borsa istanbul’un ve borsaya açılan şirketlerin yatırımcı bulma hızları ve seviyeleri gibi konularının değerlendirildiğini kaydetti.

Ardından Söz Alan KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Konya ovasında 2023 yılı harmanın geçmesi münasebetiyle rekolte ile ilgili bilgiler verdi. Çevik, stratejik öneme sahip vazgeçilmez ürünlerin buğday, arpa ve pancar olduğunu söyledi.

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, 71 ortakla kurulan Tredium Batarya ve cep Telefonu, Drone, Robot süpürge, Scoter, tablet bataryaları ile powerbank üretimi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.