Konya kütüphane üyeliğinde birinci

Konya kütüphane üyeliğinde birinci

Konya, 2016 yılında Türkiye'de halk kütüphaneleri kullanıcı sayısında ilk sırada yer aldı 53 bin üyesi bulunan İl Halk Kütüphanesi önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor

Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Halk Kütüphaneleri kullanıcı sayısı 2016 verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de halk kütüphaneleri okuyucu ve üye sayısı olarak Konya birinci sırada yer alıyor. Açıklanan verilere göre 2016 yılında toplam 1 milyon 500 bin kişinin Konya Halk Kütüphanesi'ni kullandığı belirtildi. Ayrıca Konya Halk Kütüphanesi'nde 2016 sonu itibarı ile 53 bin üye sayısı bulunuyor. Halk Kütüphanesi 2016 yılında 70 bin 135 ödünç kitap verdi. 2016 yılı sonu itibarı ile Halk Kütüphanesi'ne 8 bin 770 yeni kitap girdi ve toplamda kitap sayısı 88 bin 222 oldu.

4-3erim-sertdemir-(1).jpg

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Konya Halk Kütüphanesi Müdürü Erim Sertdemir, öğrencilerin kütüphaneden yılın her günü yoğun olarak faydalandığını söyledi. Yoğun ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Sertdemir, "Bu veriler halkımız ve öğrencilerimiz sayesinde ortaya çıktı. Halk Kütüphanesi'ne öğrenciler her daim ilgi gösteriyor. Öğrenciler ders çalışmak, araştırma yapmak ve kitap okumak için kütüphanemizden faydalanıyor. Hatta sabah vakitlerinde kütüphanenin önünde kuyruklar oluşuyor. Yarıyıl tatilinin girmesiyle de yoğunluk daha da arttı. Tatili en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilerimiz sıcak sakin bir ortam arıyor. Kütüphanemiz öğrencilerin bu isteklerine hitap ettiği için yoğun ilgi görüyor. Gençlerin yoğun ilgisi bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Halk kütüphanesi olarak öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz" dedi.

4-2-011.jpg

KÜTÜPHANEYE ÜYELİK ARTIK ÜCRETSİZ

Konya Halk Kütüphanesi Müdürü Erim Sertdemir, kütüphaneye üyeliğin önceki yıllarda ücretli olduğunu fakat üyelik için ücret alımının kalktığını söyledi. Sertdemir," Halk kütüphanesi olarak halkımızın ve öğrencilerimizin kütüphane imkanlarından daha kolay faydalanması için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Teknolojinin getirdiği yenilikleri de kütüphane hizmetlerinde kullanıyoruz. Halk Kütüphanesi'ne 7'den 70'e herkes uğruyor. Kütüphanemizin ayrıca çocuk bölümü de mevcut. Okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasının iyi olacağını bildiğimiz için çocuk kitapseverleri de unutmadık" dedi.

Kütüphanenin imkanlarından memnun olduklarını ifade eden öğrenciler de,"Halk kütüphanesi gerek sıcak ortamı gerek sessizliğiyle tam bize hitap ediyor. Sabah erken saatlerden akşamüstüne kadar burada vakit geçiriyoruz. Yaptığımız çalışmalardan ve okuduğumuz kitaplardan kütüphane ortamı sayesinde daha çok verim alıyoruz" şeklinde konuştular.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.