Konya 'koronavirüs sürecinde' neler yaşadı?

Konya 'koronavirüs sürecinde' neler yaşadı?

Bu süreçte tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da 2 buçuk 3 ay içinde eşine benzerine rastlanmamış olay ve gelişmeler yaşandı. Konyalı, bu sürece adaptasyon sağlama konusunda çok zorluk çekti.

4 bin 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 166 bin 500 kişiden fazla kişinin yakalandığı korona virüs, ülkeleri ve şehirleri hiç alışık olmadığı sosyal, ekonomik, psikolojik etkilerle baş başa bıraktı. Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş ve yaşanmamış olaylar, bu süreçte kendini gösterdi. Türkiye'de ilk kez Cuma namazları kılınmadı, kandillerde Camiler boş kaldı. Ramazan ayı hüzünlü geçti. Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulaması hayata geçirdi. Ekonomik çıkmaz, psikolojik buhran, sosyolojik çözülme bu süreçte daha çok arttı. Konya'da da koronalı günlerde çok değişik olay ve gelişmelere şahit olundu. 

KONYA TARIM FUARI ERTELENDİ

Türkiye'nin en büyük tarım organizasyonu olan ve 17 Mart 2020 tarihinde açılması planlanan Konya Tarım Fuarı, ilk etapta 2-6 Haziran'a ertelendi. Ertelemeye gerekçe olarak ise Türk tarım sektörünün hizmet ettiği çok önemli pazarlarda virüs salgınının kişi sağlığını ciddi derecede olumsuz etkilemesi gösterildi. Fuar, belirlenen 2-6 Haziran tarihleri arasında da salgın endişesinden dolayı yapılamadı. 

KONYA'NIN KARANTİNA HASTANESİ BELİRLENDİ

Mart ayının ikinci haftasıyla birlikte Türkiye'de de görülmeye başlayan korona virüs salgınına karşı,  Konya'da da yeni yeni önlemler alınmaya başladı. Konya'da maskeli vatandaş sayısı artış gösterdi. Büyükşehir Belediyesi de dezenfekte çalışmalarını sıklaştırdı. Karatay Belediyesi, ilçe genelindeki tüm okulları dezenfekte etti.  Sağlık Bakanlığı Türkiye genelindeki 101 hastaneyi, karantina hastanesi olarak belirledi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Yerleşkesi, referans yerleşke oldu. İzolasyon kıyafetleri ve negatif basınçlı izolasyon odaları, aktif halde olası bir vakaya karşı hazır hale getirildi. Ayrıca şehir merkezinde hizmet veren 530 minibüs, dezenfekte edildi. 

KRİZ SİMSARLARI İŞ BAŞINDA: YÜZDE 400 ZAM

Virüs belasının daha çok konuşulmaya başlanması ile birlikte ekonomik dengesizlikte iyice arttı. Türkiye'de ilk vakanın açıklanmasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da maske ve dezenfektan fiyatları yükselişe geçti. Kriz simsarları, sıkıntıyı fırsat bildi. Vatandaştaki endişenin artmasıyla birlikte özellikle maske, kolonya ve dezenfektana aşırı talep oldu. Konya'da dezenfektan ve maske fiyatlarında yüzde 400 oranında artış gözlemlendi. Kolonya fiyatları ise yüzde 50 arttı. 

KONYA'DA İLK OLAY: “VİRÜS GETİRİYORSUN” DEDİ BIÇAKLADI

Konya'da 13 Mart 2020 tarihinde garip bir olay yaşandı. Beyşehir'de göl kenarında balık tutarken çıkan koronavirüs tartışmasında Afgan uyruklu bir kişi bıçakla yaralandı. Köprübaşı mevkisinde, Afgan uyruklu Habibullah, arkadaşı ile birlikte göl kenarında balık tuttuğu sırada yanına yaklaşan U.G. ile iddiaya göre ‘Siz buraya koronavirüs mü getiriyorsunuz?’ diye tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından U.G, cebinden çıkardığı bıçakla, Afgan uyruklu Habibullah’a saldırarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ OTOGARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Corona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’deki tüm üniversiteler, tatil edildi. 3 haftalık tatil kararının ardından öğrenciler Otogara akın etti. Otogarda aşırı yoğunluk oluştu, öğrenciler bilet bulma konusunda sıkıntılar yaşadı. Sadece üniversiteler değil, okullar da tatil edildi. Maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi. Yurt dışına seyahatler yasaklandı. Turist sayısının ise Nisan ayının sonuna kadar minimum düzeye indirilmesi kararlaştırıldı. Daha sonra alınan bir karar ile uzaktan eğitim sistemine geçildi. 

4 BİN 938 KİŞİ KARANTİNADA

Umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantine sürelerini geçirecekleri Konya'daki yer belli oldu. Konya'da karantina için 2 yurt belirlendi. Umreden dönenleri misafir edecek yurtlar Selçuklu'daki Tahir Büyükkörükçü ile Kutalmışoğlu Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu belirlendi. Tahir Büyükkörükçü yurdunda 2 bin 228 kişi, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu'nda da 2 bin 710 kişi karantina altına alındı.

4-4-001.jpg

İŞLETMELER KAPATILMAYA BAŞLANDI

Her geçen gün virüs, piyasayı daha çok vurdu. Birçok sektörde işler durma noktasına geldi. 17 Mart günü Konya'da tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu. 21 Mart'ta ise berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinin kapatılmasına karar verildi. Faaliyetleri geçici süre ile durdurulan bazı işletmelerin zabıta ekiplerince denetimine başlandı. 

MEVLANA MÜZESİ DE ZİYARETE KAPATILDI

18 Mart 2020 günü Türkiye'nin en çok ziyaret edilen Müzesi olan Mevlana Türbesi tedbir gereği geçici bir süreliğine ziyaretçiye kapatıldı. Müzenin o gün saat 11.00 sıralarında kapatıldı. Konu ile ilgili resmi açıklama ilk gün yapılmadı. Yoğunluğun hiç eksik olmadığı Mevlana Meydanı'nda ise büyük bir sessizlik hakim oldu. 18 Mart günü, Konya'nın dört bir yanında dezenfekte çalışmalarında ivme artırıldı. 18 Mart'ta bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 maddelik önlem paketi açıkladı. 19 Mart'ta Türkiye genelinde vaka sayısı ise 98 oldu. 

KİRA BORÇLARI ÖTELENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri,  19 Mart'ta yaptıkları açıklamalar ile kira borçlarının 2 ay ertelendiğini, kapalı günler için esnafın kira ödemeyeceği duyuruldu. Belediye mülkünde olmayan işletmeler, büyük sıkıntı yaşadı. Yine 19 Mart'ta tüm branşlarda müsabakaların ertelendiği duyuruldu. Koronavirüs ile birlikte kurumların işleyişi değişti, vatandaş da her anlamıyla yeni bir döneme girdi. 

İLK KEZ CUMA KILINMADI KANDİLDE CAMİLER KAPALI KALDI

Türkiye'de Camiler 16 Mart'ta kapatıldı. 20 Mart tarihinde Konya'da ilk kez Cuma namazı kılınmadı. Konya'da toplu şekilde namaz kılma yasağının kontrolü için Camilerin önünde polisler bekledi. Bazı vatandaşlar, namaz kılmak için polislere direndi. Polis, kurallardan taviz verilemeyeceğini ve Camilerde namaz kılınmayacağını dile getirdi. 21 Mart'ta idrak edilen Miraç Kandili'nde de Camiler kapalıydı. Yine Konya'da ilk kez bir kandil günü Camiler kapalı tutuldu.  

KONYA'DA KLİNİKLER DE KAPATILDI

Virüsten en fazla etkilenen meslek grubu ise diş hekimleri oldu. Konya'da çoğu diş hekimi kliniğini kapattı. Hekimlerin çok az bir kısmı ise sadece acil şikayetlere bakma kararı aldı. Konya'daki diş hekimleri iş yavaşlatma kararı aldı. Diş hekimlerinin o dönem için iş kaybı yüzde 90'a ulaştı. 

TÜRKİYE'DE İLK CEZA KONYA'DA YAZILDI

Vakit geçtiktçe, Türkiye'de Korona virüs vaka sayısı ve ölüm sayısı artış gösterdi. Lokanta, restoran ve pastane gibi yemek yenilen yerlere sadece paket servis yapma şartı getirildi. Mart ayının 3. haftasından itibaren 65 yaş üstüne ve kronik hastalara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak, ilk kez Konya'da delindi. Türkiye'de ilk ceza Konya'da yazıldı. Beyşehir'de, karantina kurallarına uymayarak evlerinden dışarıya çıkan gurbetçi çifte, Hıfzıssıha Kanunu'na muhalefetten kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 6 bin 300 lira ceza kesildi. Şehir merkezinde de aynı görüntüler oluştu. Sokak yasağına uymayan 65 yaş üstü vatandaşlar, polis tarafından uyarıldı. 

KONYALILAR HER AKŞAM BALKONLARA ÇIKIYOR

23 Mart'tan itibaren her akşam Camilerden dua sesleri yükseldi. Konya'da yeni tip korona virüs salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması amacıyla yatsı ezanının ardından Cami hoparlörlerinden edilen dualarda da ilklere şahit olundu. Her akşam Konyalı vatandaşlar, balkonlara çıkıp el açtı, edilen dulara amin edildi. Değişik ve duygulandıran görüntüler ortaya çıktı.

DOLMUŞÇULAR KONTAK KAPATTI

Konya'da dolmuşçular 28 Mart 2020 günü kontak kapatma kararı aldı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, 28 Mart Pazar günü minibüsçü esnafının evde kalma kararı aldığını açıkladı.

AVM'LERDE SESSİZLİK HAKİM OLDU

Korona virüs tedbirleri kapsamında AVM'lerin içindeki işletmeler de kapandı. Konya'daki AVM'lerde sadece market ve eczaneler hizmet verdi. Özellikle hafta sonları insan yoğunluğunun çok fazla olduğu AVM'lerde büyük bir sessizlik hakim oldu.  

KONYA'DAKİ GAZETELER ORTAK MANŞETLE ÇIKTI

Konya'daki yerel gazeteler, “Evde kal, sağlıklı kal” ortak manşetini kullanarak, yayına girdi. Korona virüs konusunda farkındalık oluşturmak isteyen Konya medyası, başarılı bir çalışmaya imza attı. 

MUHALEFET VEKİLLERİ SOKAK YASAĞI İSTEDİ

Konya'daki muhalefet partilerinin Milletvekilleri, iktidarın geç kalmadan sokağa çıkma yasaklaması getirmesini söyledi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yetkililere seslenerek, “Yasağı getirmek için daha neyi bekliyorsunuz?” dedi. 

KONYA'DA İLK KEZ VAKA SAYISI AÇIKLANDI: 582

Konya'daki vaka sayısı ilk kez 1 Nisan'da açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Konya'da vaka sayısının 582 olduğu ifade edildi. Konya, vaka sayısında Türkiye'de 4. sırada yer aldı. 

SEFERLER MESAFEYE GÖRE ŞEKİLLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs riskini engellemeye yönelik 1 Nisan 2020 tarihinde bir adım attı. Toplu ulaşım seferlerinde düzenlemeye gidildi. 1 Nisan'dan itibaren Konyalıların sosyal mesafe kuralına uymalarını sağlayacak şekilde düzenlendiği söylendi. 

KONYA'DA İLK KARANTİNA

Beyşehir’in Esence Mahallesi’nde, 4 kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından 1 Nisan'da 14 gün karantina uygulaması başlatıldı. Mahallede başka kişilerin de test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina süresi sonrasında yeniden uzatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya'daki vakaların büyük kısmının yurt dışı ve il dışı kaynaklı olduğunu ifade etti. 

5e983de518c773269c8d9934.jpg

KORONA ŞÜPHESİYLE BİR KARANTİNA DAHA

3 Nisan 2020 günü korona şüphesiyle Beyşehir'den sonra bir ilçede daha bir mahalle karantinaya alındı. Ilgın'ın Argıthanı Mahallesi, koronavirüs şüphesiyle önlem amacıyla karantinaya alındı. Mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

MERHABA'DAN FİRMALARA DESTEK

Eleman ilanı konusunda Konya'nın amiral gemisi olan Merhaba Gazetesi, eleman ve iş arayanlar için zorlu o süreçte gazete ilanlarını ücretsiz olarak Merhaba Haber sitesinde yayınlama kararı aldı. 

POLİSTEN 20 YAŞ ALTINA DENETİM

20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi. Konya'da 1 Ocak 2000'den sonra doğanların sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından polis ve bekçiler denetimlere başladı. 

TOPLU ULAŞIMDA BEDAVA MASKE DAĞITILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi, 5 Nisan'dan itibaren toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu olmasının ardından toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı. 6 Nisan'da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'da ihtiyaç sahibi ailelerin bu süreçte çok arttığını ve herkese yeteceklerini söyledi. 

362 UMRECİ DAHA KONYA'DA KARANTİNAYA ALINDI

6 Nisan'da 362 umreci daha Türk Hava Yolları'na ait 3 ayrı uçak ile Konya’ya getirildi. Umreciler Selçuk Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan Şems-i Tebrizi Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. 14 gün karantinada kalındı. 

MÜCADELENİN TAM ORTASINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU! 

Konya'da sokağa çıkmayın, evde kalın uyarıları yapılmasına rağmen, trafikte pes dedirten görüntüler oluştu. Korona virüs ile mücadelenin en kritik aşamalarında Konya'da trafik yoğunluğu oluştu. Merhaba Gazetesi, trafikteki bu keşmekeşliğin bitmesi için sürekli uyarıcı haberler yaptı. Bir de özellikle bazı hatlarda bu süreçte yoğunluktan vatandaşın sosyal mesafe kuralına uyamadığı da gözlemlendi. 

3 BİN 225 CAMİ YİNE MAHZUN KALDI

7 Nisan 2020 tarihinde idrak edilen Berat Kandili'nde de tıpkı Miraç Kandili'nde olduğu gibi Camiler cemaate kapatıldı. Konya'daki 3 bin 225 Cami, yine mahzun kaldı. 

KONYA İŞSİZLİK ORANINDA REKOR ARTIŞ OLDU

10 Nisan 2020 tarihinde Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Türk-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, Konya'da işsizliğin korona virüsten dolayı yüzde 45'lere dayandığını söyledi. Tamak, Çoğu işletmenin işçi çıkarmak zorunda kaldığını da ifade etti. Ayrıca yine Merhaba Gazetesi'nin özel haberine göre Konya'daki düğün salonlarının da iş kaybı yüzde yüzü buldu. 

YASAK VAR DENİLDİ KONYALILAR SOKAĞA AKIN ETTİ

10 Nisan Cuma günü saat 21.30-22 sularında 2 günlük sokağa çıkma yasağının olacağı ilan edildi. Korona virüs ile mücadele kapsamında ilk sokağa çıkma yasağı kararı 11 Nisan 00.00'dan itibaren başladı. Yasağın başlamasına iki saat kala böyle bir kararın açıklanması vatandaşı paniğe sevk etti. Karar sonrası Konya'da marketlerin ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Yasağın ardından ise Konya, hiç alışık olunmadığı kadar sessizliğe büründü. Konya'da iki gün hayat durdu. 

BOZKIR'DA DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

İstanbul'dan bir yakının cenazesi için memleketi Bozkır ilçesindeki 460 nüfuslu Söğüt Mahallesi'ne gelen 1 kişi ile temasta bulunduğu 2 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, mahallenin 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi.

SENARYO YARIŞMASI DA İPTAL OLDU

16 Nisan günü, Konya'da iptal edilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, 4-7 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. SUFİSİN kapsamında düzenlenecek senaryo yarışmasının iptal edildiğini duyurdu.  

350 UMRECİ TAHLİYE EDİLDİ

20 Nisan'da Umreden döndükten sonra Konya'da yurda yerleştirilen 362 kişiden korona virüs testleri negatif çıkan 350 kişi, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderildi. 

KONYA'DA 10 BİNE YAKIN İŞLETME KAPANDI

Konya esnafının korona virüs sürecinde ciddi bir sıkıntı altına girdiğini söyleyen KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, esnafın Ramazan ayı için yaptığı tüm hazırlıkların boşa gittiğini ve Konya'da bu süreçte 10 bine yakın işletmenin kapandığını aktardı. 

KONYA'DA 4 GÜNLÜK SOKAK YASAĞI

23, 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasakları kapsamında Konya, yine sessizliğe büründü. Konya'da kent meydanları, sokaklar ve caddeler sessiz kaldı.

5-2-001.jpg

RAMAZAN AYINA DA KORONADAN DOLAYI BURUK GİRİLDİ

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da Ramazan ayına hüzünlü girildi. Ramazan ayında da Camiler kapalı kaldı. Mübarek Ramazan ayında vatandaş, teravih namazlarını evlerde kıldı. 

CEZAYİR'DEN GELEN 144 KİŞİ DE KONYA'DA KARANTİNADA

Cezayir'den tahliye edilen 144 Türk vatandaşı, 14 günlük karantina sürecini geçirmek üzere uçakla Konya'ya getirildi. Cezayir'de yaşayan 144 Türk vatandaşı dünyadaki korona virüs salgını sebebiyle Türkiye'ye getirildi. Türk vatandaşlarını taşıyan Türk Hava Yollarına ait uçak Konya Havalimanında indi. Havalimanında kontrolden geçirilen vatandaşlar, daha sonra bekleyen otobüslere alındı. Vatandaşlar 14 günlük karantina sürecine geçirmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığının Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Şems-i Tebrizi Yurduna yerleştirildi.

VATANDAŞ YİNE KURAL TANIMADI

23 Nisan'da başlayan ve 4 gün sokak yasağı günlerinde Konya'da yine kural tanımayan vatandaşlar oldu. Korona tedbirleri kapsamında yasak olan bir iş yerinde oyun oynayan 15 kişiye idari para cezası uygulanırken, yine yasak günlerinde ekmek alma bahanesiyle kural tanımadan sokaklara çıkan bazı vatandaşlar da fırınlara ceza yazılmasına sebep oldu.  

KORONAVİRÜS KONYA CEZAEVİNE DE SIÇRADI

29 Nisan 2020 tarinde Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 55 hükümlünün, yapılan korona virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.  Konya'da parkta erkek arkadaşı tarafından darp edilen Ayşe D. isimli genç kadını kurtarmak isterken, kadının erkek arkadaşı Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayıp öldüren Kadir Şeker'in de testi pozitif çıktı.

KORONA BİLET FİYATLARINI DA VURDU

Korona virüs salgınından sonra tüm uçak ve hızlı tren seferleri iptal oldu. Bunu fırsat bilen bazı otobüs firmalar, sefer fiyatlarını yükseltti. Konya-İstanbul arası 300, Konya-Ankara arası bilet fiyatı da 150 TL'ye yükseldi. 

KURUMLAR İLK NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİ

Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da ilk kontrollü sosyal döneme girildi. Belediyeler, salgın sonrası ilk normalleşme sürecinin hazırlıklarını tamamladı. 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına haftanın belli günleri bazı saatler aralığında dışarıya çıkma hakkı tanındı. 

DEĞERLERİN YAŞATILAMADIĞI BİR BAYRAM OLDU

Ramazan Bayramı da ilklere sahne oldu. Konya'da bayram namazı kılınmadı. Şehit aileleri dışında kimse mezarlık ziyareti yapamadı. İlk kez bir bayramda sokağa çıkma yasağı. Eş, dost ve akraba ziyaretleri de yapılamadı. Konya protokolü de uzun süre sonra ilk kez bayramlaşma programı düzenlemedi. Siyasi partiler de bayramlaşamadı. 

İLK SEFERLER YAPILDI

Uzun bir süre sonra Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletleri de satışa çıktı. İlk sefer 28 Mayıs'ta yapıldı. 2 buçuk aylık bir sürenin ardından Konya-İstanbul, Konya-Ankara seferleri yapıldı.

UZUN SÜREDEN SONRA İLK CUMA KILINDI

29 Mayıs'ta salgın hastalık tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan Camiler, kademeli olarak ibadete açıldı. 16 Mart'tan sonra ilk kez Cuma namazı alınan önlemler eşliğinde kılındı. 

KONYA NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİ

1 Haziran'dan itibaren Türkiye, yeni normalleşme sürecine girdi. Berberlerin ardından; lokantalar ve  kafeler de açıldı. Seyahat yasakları kaldırıldı. Şehir giriş çıkışları yasak kapsamından çıkarıldı. Otogarlarda yoğunluklar yaşandı. Mevlana Müzesi, 75 gün sonra yapılan sema töreniyle açıldı. KOMEK'te dersler yeniden başlayacak. 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum