Konya Kaşık Ekibi Letonyayı coşturdu

Konya Kaşık Ekibi Letonyayı coşturdu

Letonyada düzenlenen ve 7 farklı ülkeden belediyeler, STKlar ve halk oyunu ekiplerinin katıldığı festival sona erdi

Letonya’da düzenlenen ve 7 farklı ülkeden belediyeler, STK’lar ve halk oyunu ekiplerinin katıldığı festival sona erdi. Meram Belediyesi Konya Kaşık Ekibi, festivalde en çok alkış alan ve beğenilen ekip oldu.

 

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 8 – 10 Eylül 2011 tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’ya bağlı Kekava ilçesinde düzenlenen uluslar arası festivalin çok yararlı geçtiğini belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında Letonyalı izcileri Konya’da misafir ettik ve şehrimizin tarihi - doğal güzelliklerini tanıttık. Biz de Kekava Belediyesi’nin davetlisi olarak meclis üyelerimiz, idarecilerimiz, Konya kaşık ekibimiz ve belediye çalışanlarımızdan oluşan bir heyetle birlikte festivale katıldık. Letonya ile birlikte Almanya, Estonya, Litvanya, Polonya ve Beyaz Rusya’dan ekiplerin katıldığı festivalde ülkemizi Konya’dan Meram Belediyesi, Bursa’dan da Nilüfer Belediyesi temsil etti” dedi.

 

Festivalin sonunda Kekava Belediye Başkanı Robert Jurkis, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’ya teşekkür ederek şunları söyledi: “Festivalimiz önceki yıllara göre çok daha güzel ve renkli geçti. Bundan sonraki festivallerimize de bekliyoruz.”

 

Letonya’nın ulusal televizyonuna demeç veren Başkan Kalaycı, Hz. Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler" sözünü hatırlatarak bu tür etkinliklerin önemine değindi.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.