Konya Karatay'a 116 milyon lira değerinde yeni tesis yapılıyor

Konya Karatay'a 116 milyon lira değerinde yeni tesis yapılıyor

Konya Karatay Belediyesi ilçeye kazandırdığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Engelli bireylerin ve ailelerinin faydalanabileceği ‘Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli törenle atıldı

Konya Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ilk harç atıldı. Köprübaşı Mahallesi’nde 10 bin 54 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim odaları, 0-6, 7-12 ile 13-18 yaş arası gündüz bakım birimi, atölyeler, konferans salonu, drama atölyesi, kapalı spor salonu, kafeterya ve mescit bulunacak.

Projenin yatırım bedeli yaklaşık 116 milyon TL değerinde. Köprübaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili adayları Armağan Güleç Korumaz, Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

adsiz-004.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hayatı engelsiz bir şekilde yaşamanın yollarını bulmalı ve fiziksel engellerin insanın önündeki gerçek engeller olmadığını bilmeliyiz. Çünkü insan, bedenden ibaret değildir. Bu bakış açısıyla; engellere takılmayan vatandaşlarımızın, toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına inanıyorum” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİMİZ İÇİN ÇOK YÖNLÜ MERKEZ OLACAK

Karatay Belediye Balkanı Hasan Kılca, engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen bütün taleplerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini aktararak şunları söyledi: “Ecdadımız, yüzyıllar önce bireysellikten sıyrılmış ve “Biz” kavramı temelinde muhteşem bir medeniyet inşa etmiştir. Medeniyetimizdeki bu “biz” ve “birlik” olma, inancımızda da önemli bir yer tutar. Bu bağlamda, millet olarak her birimizin yeteneği farklı olsa da ulaşabildiğimiz imkân aynı olmalı. Yani yürüyemiyor olmamız yüzmeye, konuşamıyor olmamız yazmaya, göremiyor olmamız müziğe, hareketsiz olmamız ise düşünmeye asla engel değildir. Bunun örneklerini günlük hayatımızda pek çok defa gördük, görüyoruz. Hayatı engelsiz bir şekilde yaşamanın yollarını bulmalı ve fiziksel engellerin insanın önündeki gerçek engeller olmadığını bilmeliyiz. Çünkü insan, bedenden ibaret değildir. Bu bakış açısıyla; engellere takılmayan vatandaşlarımızın, toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçim Beyannamesi’nde, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri engellerin en aza indirilmesi, hayatlarının daha da kolaylaşması ve istihdam noktasına hassasiyet gösterilmesi çerçevesinde özel çalışma yapılacağının altını çizmişti. Karatay Belediyesi olarak bizler de ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugüne kadar birçok proje ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Bildiğiniz gibi Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’miz; Belediyemiz öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle Konya’ya kazandırılmıştı. Bu merkez yıllardır Alzheimer hastası büyüklerimizin kişisel gelişimi, terapileri, beslenmeleri ve sağlıklarıyla ilgili daha birçok çalışma yürütüyor.”

KARATAY’IN HER KÖŞESİNE HİZMET ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay’ın her köşesine hizmet ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kılca, “10 bin 544 metrekare arsa üzerinde inşa edeceğimiz “Engelsiz Yaşam Merkezi”; Eğitim odaları, Gündüz Bakım Birimleri, Atölyeler, Kapalı Spor Salonu, Konferans Salonu, Gelişim ve Eğitim Merkezleri, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi ve Etkinlik Salonlarından oluşacak. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin güncel yatırım bedeli 116 milyon liradır. Bizim Karatay’ın her köşesine hizmet ulaştırma gayretimiz olduğu gibi her haneye, her gönüllü dokunma hedefimiz var. Tüm hemşerilerimizin sevincini katladığımızda, güzel ve bir başka Karatay hayalimize ulaşacağız. Temelini attığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin vatandaşlarımızın günlük hayatına sevinç ve mutluluk katarken, Karatay’ın yaşam kalitesine ve ilçemizin başarısını artıracağına inanıyorum. Bu temennilerle; Merkezimiz ’in Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor; Temel atma törenimiz, teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK

AK Parti Konya Milletvekili adayları Armağan Güleç Korumaz, Mustafa Hakan Özer ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Engelsiz Yaşam Merkezi projesi ile ilçede yaşayan özel gereksinimli bireylerin eğitimlerine katkı sunulması, sosyal aktivitelere katılımlarının sağlanması ve becerilerinin geliştirilmesine destek olunacağını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından dua ile birlikte teme atma törene gerçekleştirildi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.