"Konya ile bağımızı asla koparmayacağız"

"Konya ile bağımızı asla koparmayacağız"

6 sezondur Konyaspor’da top koşturan Sloven futbolcu Nejc Skubic, “Konya ikinci evimiz oldu. Bir gün ülkemize döndüğümüz zaman Konya ile olan bağımızı hiç koparmayacağız. Konya’yı ziyaret edeceğiz, maçları takip edeceğiz” dedi

RÖPORTAJ: İBRAHİM BÜYÜKEKEN

SLOVEN YILDIZ NEJC SKUBİC:

6 sezondur Konyaspor’da top koşturan Sloven futbolcu Nejc Skubic, “Konya ikinci evimiz oldu. Bir gün ülkemize döndüğümüz zaman Konya ile olan bağımızı hiç koparmayacağız. Konya’yı ziyaret edeceğiz, maçları takip edeceğiz” dedi

KONYASPOR TARAFTARINA ÖVGÜLER

Konyaspor’un başarılı sağ beki Nejc Skubic Merhaba Şehir’e özel açıklamalarda bulundu. 5.5 yıldır Konyaspor’da 89 numaralı formasıyla top koşturan Sloven yıldız Nejc Skubic, Konya’daki günlerini, Konyaspor taraftarı, aile hayatı gibi konular hakkında sorularımızı cevapladı. Konyaspor taraftarından övgüyle bahseden Skubic, “Türkiye’nin en karakterli taraftarlarının desteği beni her zaman motive ediyor. Taraftarlarımızı çok seviyorum” dedi.

KONYA BİZİM İÇİN İKİNCİ EVİMİZ OLDU

Konya’nın kendisi ve ailesi için ayrı bir yere sahip olduğunu dil getiren Skubic, “Slovenya bizim vatanımız fakat Konya bizim ikinci evimiz vatanımız gibi oldu. Oğullarım Lan ve Maj burada büyüdü. Eşim Jusa Konya’da Türkçe öğrendi. İleride Konya’dan ayrıldığımız zaman her sene Konya’yı ziyaret etmeyi planlıyoruz. Çocuklarımıza büyüdükleri yeri göstermek, buradaki dostlarımızla buluşmak istiyoruz” diye konuştu.

20201213-2-45832496-60585896-1147x800.jpg

TRANSFERDEN 3 GÜN SONRA MAÇA ÇIKTIM

**5.5 yıl önce Konyaspor’a geliş hikâyenden bahsedebilir misin? Aradan geçen 5.5 yılda futbol hayatında neler değişti?

-Konyaspor’a transfer hikayem çok hızlı gelişti. Türkiye liginden bir teklif almıştım. Bu kulüpte teknik direktör değişikliği oldu. Aradan bir hafta geçti. Bu kez Konyaspor’dan teklif aldım. Bu teklifi kabul etmek için çok düşünmedim hemen kabul ettim. Menajerimle birlikte İstanbul’a geldik. Burada her konuda anlaştık. Konyaspor, Domzale ile her konuda anlaştı. Daha sonra imzalar atıldı. 3 gün Türkiye Kupası maçı vardı. Bu maçta son dakika kala maça girdim. İlk maçım Türkiye Kupası maçı vardı. Daha sonra Akhisar maçında sahaya çıktı.

KONYASPOR’DAKİ KARİYERİM ÇOK İYİ BAŞLADI

**Küçük bir ülke ve küçük bir ligden büyük bir ülkeye, büyük bir lige geldin. Farklı bir ülkede farklı bir kültürde futbol oynuyorsun. Senin için nasıl bir şok oldu Türkiye’de ve Konya’da futbol oynamak?

-Dediğiniz gibi Slovenya küçük bir ülke ve futbol Türkiye’deki gibi ilgi görmüyor. Konyaspor’a geldiğim zaman büyük bir şok yaşadım. Tabii ki olumlu yönde bir şoktu. Daha önce 500 taraftarın önünde futbol oynarken, buraya geldiğim de 42 bin taraftarın önünde futbol oynamaya başladım. Bu gerçekten çok farklı bir duygu. Türkiye’de taraftarlar gerçekten çok fanatik ve heyecanlı. Konyaspor taraftarı da gerçekten harika. Beni çok karşıladılar. Konyaspor’daki kariyerim gerçekten çok iyi başladı. 17 maç kaybetmedik. Daha sonraki sezon da çok iyi bir başlangıç yaptık. Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupayı kazandık ve tarihimizde ilk defa UEFA Avrupa Ligi’ne katılma fırsatı yakaladık. Konyaspor’da futbol oynamak benim için büyük bir onur.

img-20210507-wa0024-1200x800.jpg

KONYA’YI SÜREKLİ ZİYARET EDECEĞİZ

**Konyaspor’un tarihinde en uzun süre futbol oynayan yabancı oyunculardan birisin. Bu yıl ile birlikte 6.5 yıl Konyaspor’da futbol oynamış olacaksın. Bu konuda duyguların nedir?

-Konyaspor’da uzun yıllar futbol oynamak büyük bir onur. Birçok futbolcu her iki yılda bir takım değiştirirken, benim Konyaspor’da uzun yıllar futbol oynamam gerçekten güzel bir duygu. Burada çok mutluyum. Başka bir takımda oynamak gibi bir isteğim asla olmadı.Eşim ve çocuklarım burada çok mutlu. Konya bizim ikinci evimiz. 6 yıl bir insan hayatı için uzun bir zaman. Burada güzel zamanlarımız geçti. Konya’dan ayrıldıktan sonra her iki yılda bir veya her yıl buraya gelmek istiyoruz. Çocuklarımıza büyüdükleri yerleri, oyun oynadıkları parkları, gittikleri kreşleri göstermek istiyoruz. Konya insanı çok kibar. Bize nereye gidersek gidelim çok iyi karşılıyorlar.

KENDİNİZE VE İŞİNİZE SAYGI DUYMALISINIZ

**Bu sezon ligde en uzun süre futbol oynayan futbolcusun. Avrupa’nın en skorer defans oyuncularından birisin? Yıllardır devam eden bu istikrarlı başarının sırrı nedir?

-İstikrarlı bir başarı için çok çalışmalısınız. Özel hayatınıza kesinlikle dikkat etmelisiniz. Kendine ve işine karşı dürüst olmalısınız ve saygı duymalısınız. Eğer bunu doğru yolda yaparsanız başarı geliyor. Eşim ve çocuklarım da bana her zaman destek oldu. Onlara çoğu zaman ayıramadım. 6 yıl boyunca çok ciddi bir sakatlık yaşamadan futbol oynadım. Biliyorsunuz Türkiye Ligi çok sert. Burada uzun yıllar kart görmeden, sakatlık geçirmeden oynamak çok zor.

adsiz.jpg

KUPA ZAFERLERİ UNUTULMAZDI

**Konyaspor tarihinin en büyük başarılarını senin futbol oynadığının zamanlarda kazandı. Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarında son penaltıları gole çevirerek, Konyaspor camiasının unutamayacağı mutluluklar yaşattın. Bu günleri hala özlüyor musun? Ve o penaltıları kullanırken o an neler hissettin?

-Türkiye Kupası’nı kazandığımız sene Konyaspor’da her şey çok güzeldi. Maçtan sonra çok güzel anlar yaşandı. Topu aldım, penaltı kullanmaya gittim. O an sadece golü atmayı düşündüm. Kendinize inanmalısınız bu anda. Konyaspor tarihindeki bu başarının bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Taraftarlarımızı sevindirdiğimiz için mutlu olduk. Bu an gerçekten harikaydı. Bu günleri özlüyoruz fakat realistik de olmak lazım. Başarıyı etkileyen çok sayıda faktör var. Bazen şans gerekiyor. Bazen her şeyin yolunda gitmesi gerekiyor.

KONYASPOR TARAFTARI HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

**Konyaspor taraftarı hakkında neler söylemek istersin? Eğer Slovenya ligindeki taraftarla Konyaspor taraftarlarını karşılaştırırsak ne gibi farklılıklar var? 40 bin taraftarın önünde futbol oynamak nasıl bir duygu?

-Türk kültüründe futbolun önemli yeri var. Dede torunu ile maça geliyor.Bunu Türkiye’nin her yerinde görebilirsiniz. Slovenya’da böyle bir şeyi görmek çok zor.Konyaspor taraftarını gerçekten çok seviyorum. Çok karakterli bir taraftar grubuna sahibiz. Bizi sadece iyi günümüzde değil kötü günümüzde de destekledi. Sergen hoca ile ligden kalma mücadalesi verirken, maçlara hep geldiler ve bize destek oldular. Onları her zaman takdir ediyorum. Başarı varken herkes sizi destekler. Fakat başarısızlıkta herkes yanınızda olmaz. Konyaspor taraftarı her zaman yanımızda oldu. Bu çok anlamlı gerçekten. Çok iyi bir kadromuz varken, ligde kalma mücadelesi vermek çok kötüydü. Bazen şansızlıklar üst üste geldi. Hatalarımızı değerlendirdiler. Geçen yıl büyük mucize yaşadık. Kimse bizim Başakşehir ve Trabzon’u yeneceğimizi düşünmedi.

ddypyq4u0aaeq2m-1034x800.jpg

YUGOSLAVYA EKOLÜ BAŞARIYI GETİRDİ

**Konyaspor kadrosunun yarısı Balkan ülkelerinden gelen futbolculardan oluşuyor. Takımın neredeyse yarısı aynı dili konuşuyor. Bu durum takımın başarısını ve takım içi iletişimi nasıl etkiledi?

-5.5 yıl buradayım. Her sene en azından 5 Yugoslav kökenli futbolcu ile oynuyoruz. Konyaspor’a ilk geldiğim sene eski Yugoslavya kökenli futbolcuların takımda olması benim adaptosyonum için büyük bir avantaj oldu. Hepimiz neredeyse aynı dili konuşuyoruz. Aynı mentaliteye sahibiz. Bu başarıda çok etkili oluyor. Konyaspor taraftarı da Balkan kökenli futbolcuları çok seviyor. Balkanlardan gelen bir futbolcu Konyaspor’da çok hızlı adapte oluyor. Konyaspor’daki Balkan kökenli futbolcular uzun yıllardır oynadı. Hacıahmetovic, Vukovic, Rangelov, Milosevic gibi futbolcular uzun yıllar Konya’da futbol oynadı ve oynamaya devam ediyor.

 

**Konyaspor’da futbol oynadığın zaman zarfında unutamadığın maçları ve olayları anlatabilir misin?

-Çok maç var gerçekten. 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe ile oynadığımız maç vardı. Bu maçta Ali Çamdalı son 5 dakika gol atmıştı ve kazanmıştık. Hatta bu maça Konyaspor’un eski futbolcularından Branimir Poljac da davet edilmişti. Bu maçın atmosferi çok farklıydı. Daha önceki maça da Sanatçı Burcu Güneş de davet edilmişti. Bu maçta babam ve en iyi arkadaşım da gelmişti. Taraftarla birlikte şarkı söylemiştik. Yine kupa maçlarını unutmak mümkün değil. Geçen sene de Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını hala unutamadı.

 

OĞLUM LAN ÇOK GÜZEL TÜRKÇE KONUŞUYOR

**Ailenle burada 4-5 yıldır yaşıyorsunuz? Oğulların Lan ve Maj Konya’da büyüdü. Özellikle Lan taraftarın büyük sempatisi duyduğu bir çocuk. Konya eşin Jusa ve oğullarının hayatını nasıl etkiledi?

-Oğullarım ve eşim Konya’da yaşamaktan mutlu. Oğlumun adı Lan olunca zaman zaman insanlar espriler yapıyor. Lan’ın çok iyi arkadaşları var kreşte. Çok güzel Türkçe konuşuyor. Bu Lan’ın ilerideki hayatında çok etkili olacak. Benim ve eşim Jusa için de Konya’nın hayatımızda ayrı bir yeri olacak. İleride Konya’yı çok özleyeceğiz.

BAMYA VE MERCİMEK ÇORBASINA BAYILIYORUM

**Konya’nın ve Türkiye’nin geniş bir gastronomi kültürü var. En çok beğendiniz yemekler, tatlılar neler?

-Türkiye’nin gerçekten çok güzel yemekleri var. Fakat çok sağlıklı değil. Özellikle bir futbolcunun sporcunun dikkat etmesi gerekiyor. Çok yağlı yemekler. Konya yemeklerinden bamya çorbasını çok seviyorum. Mercimek köftesine ve mercimek çorbasına bayılıyorum. Kulüpteki aşçımıza her zaman mercimek köftesi koymasını istiyorum.

 

**Konya çok fazla sosyal aktivetinin olmadığı bir şehir. Sen ve ailen boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? Türkiye’de nerelerde seyahat ettin. En çok hangi şehirleri beğendin?

-Konya’da çocuklar için çok güzel parklar var. Slovenya’da bunları görmek mümkün değil. Biz de ormanlar var. Çocuklar için çok güzel oyun alanları var. Türkiye’de en çok İzmir’i ve İstanbul’u seviyoruz. Antalya’ya da gidiyoruz fakat sadece denize gidiyoruz. Daha önce 1 defa Kapadokya’ya gittim. Bazen Slovenya’dan misafirlerimiz geliyor. Onları Konya’da gezdiriyoruz. Taka restorantına balık yemeye gidiyoruz bazen.

 

TÜRKLER ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYOR

**Türkiye’de uzun zamandır yaşıyorsun. Türk kültüründe en çok neleri seviyorsun. Türk ve Slovenya insanı ve kültürü arasında ne gibi farklılıklar görüyorsun? Olumlu ve olumsuz yönler neler sana göre?

-Türkler gerçekten çok kibar insanlar ve misafirperver insanlar. Ve çocukları çok seven bir halk. Eşim ve ben biz erdemli davranışı her zaman takdir ediyoruz. Türkler biraz yavaş insanlar. Slovenya’da her şey çok hızlı yapılıyor. Türkiye’de diğer önemli konu trafik. Türkler trafikte kurallara uymamakta ısrar ediyor. Bazen bundan biz de etkileniyoruz. Slovenya’da trafik kuralları konusunda çok katı kurallar var.

 

**Geçmişte Konyaspor’da futbol oynayan bazı futbolcular Konya ile bağlarını hiç kesmedi ve sürekli Konya ile ilgili paylaşım yapıyorlar. Sen ve ailen ileride Konya’yı ve Konyaspor’u nasıl hatırlayacaksın?

-Konya’da 6 yıl yaşadık. Konya’yı hep güzel hatırlayacağız. Ara sıra ziyarete geleceğiz, maçlara geleceğiz. Burada çok güzel dostluklar edindik. Bunları unutmak mümkün değil Eşime “İleride Konya’yı özleyeceksin” diyorum.

 

**

Son 2 sezondur inişli çıkışlı bir sezon yaşadık. Taraftarların tepki gösterdiği anlar da oldu. Yıllardır taraftarın gözünde çok önemli bir yere sahipsin. Konyaspor taraftarına bir mesajın olacak mı?

-Taraftarlarımızı gerçekten çok seviyorum.

 

KISA SORULAR

-En büyük hobin nedir?

Tenis oynamak

-Ne tür müzik dinlersin?

-Metallica hariç her türlü müziği dinlerim

 

-Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Tenis oyuncusu olmak ya da restoran işletmek isterdim

 

-Çocuklarının hangi mesleği tercih etmesini istersin?

Çocuklarım istedikleri mesleği tercih edebilir ama bir baba olarak onların sporcu olmasını dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum