Konya için fırtına uyarısı yapıldı!

Konya için fırtına uyarısı yapıldı!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ve AFAD Konya Müdürlüğü tarafından Konya için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ve AFAD Konya Müdürlüğü tarafından Konya için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.  Yapılan açıklamada “05.01.20217 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren 07.01.2017 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden rüzgarın kuvvetli (saatte 39-61 kilometre) ve yer yer kısa süreli fırtına (saatte 62-74 kilometre) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca rüzgarla birlikte yağışların Perşembe ve Cuma günlerinde yer yer yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar, Cumartesi günü ise öğle saatlerine kadar bölge genelinde karla karışık şağmur, ancak akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde olacağı ve kar yağışının önümüzdeki haftanın ortalarına kadar aralıklarla devam edeceği tahmin edildiği belirtildi.

Hava sıcaklaıkları Perşembe ve Cuma günleri artacak, Cumartesi gününden itibaren ise hissedilir derecede (6-13 derece) azalması bekleniyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.