Konya için bir metro sözü daha! Kazma bu tarihte vurulacak

Konya için bir metro sözü daha! Kazma bu tarihte vurulacak

2004 yılından bu yana gündemde olan, 2015 yılında açık hava panolarında ‘Konya’ya hayırlı olsun’ diye duyurusu yapılan ve şantiyesi kurulan Konya metrosu için bir tarih de yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KonyaRay Projesinin 1. etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar ile Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını 4'e çıkaracaklarını bildirdi.

Uraloğlu, Konya Çevre Yolu şantiyesindeki çalışmaları inceledi.

5-1-1.jpg

KONYARAY ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Ardından KonyaRay Banliyö Hattı çalışmalarını da inceleyen Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Uraloğlu, projenin 45,9 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Projenin, üç ayrı etap halinde inşa edileceğini aktaran Uraloğlu, "Projenin 1. etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar–Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını 4'e çıkaracağız. İki hattan YHT, iki hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi, sanayi bölgesine de hizmet edecek." diye konuştu.

5-2-1.jpg

Uraloğlu, projeyle havaalanından şehir merkezine ve YHT garına bağlantı sağlayacaklarını ifade etti.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

2004 yılından bu yana gündemde olan, 2015 yılında açık hava panolarında ‘Konya’ya hayırlı olsun’ diye duyurusu yapılan ve şantiyesi kurulan Konya metrosu için bir tarih de yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi. Planlamalara göre metronun ilk etabı 2018’in Aralık ayında tamamlanacaktı. Ancak bu alanda hiçbir somut adım atılmadı.

MERAM YENİ YOL’A METRO ÇALIŞMASI LEVHASI

Öte yandan Meram Yeni Yol’da banliyö ve metro çalışmaları nedeniyle trafik tek şeride düşürüldü. Meram Yeni Yol alt geçidine ‘Konya metro çalışması. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ levhası yerleştirildi.

5-3-1.jpeg

KREDİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Şehre yapılması planlanan metroyla ilgili de bilgi veren Uraloğlu, kredi görüşmelerinin sonlanmak üzere olduğunu, yıl içinde kazmayı vuracaklarını dile getirdi.

Programa, AK Parti Konya milletvekilleri, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

ERKANT UYSAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum