Konya için bir ayıp

Konya için bir ayıp

Konya’da birkaç sene yapılan kitap günleri, vatandaşların yoğun ilgi ve beğenisine rağmen 2 yıldır yapılmıyor. Vatandaşlar fuarın tekrar açılmasını isterken, Doç. Dr. Bekir Biçer, Konya’da kitap fuarı yapılmamasının bir ayıp olduğunu söyledi

Konyalı kitapseverlerin merakla beklediği kitap fuarı bu yıl da yapılmıyor. 5.’si kamuoyu sebebini öğrenemeden iptal edilen Konya Kitap Günleri 4 sene düzenlenmiş ve tüm kesimlerden olumlu tepki almıştı. Geçtiğimiz yıl yapılacağı açıklanan fakat aniden iptal edilen kitap fuarının yapılmaması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.  Geçtiğimiz yıl iptal kararı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden resmi bir açıklama yapılmadığı için fuarın yapılmama nedeninin belediyede yaşanan parasal sıkıntılardan kaynaklandığı konuşulmuştu. Vatandaşlar ise pek çok şehirde yapılan kitap fuarlarının Konya’da yapılmamasının kabul edilemeyeceğin ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılan İstanbul kitap fuarı Konyalı pek çok kitapsever tarafından gıpta ile anılırken bazı vatandaşların bu fuar için İstanbul’a gittiği görüldü. Konya’da kitap fuarının açılması için vatandaşların sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılar ise devam ediyor.

DİĞER ŞEHİRLERDEN BİLE GELEN OLUYORDU

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi – Yazar Doç. Dr. Bekir Biçer, Konya’da kitap fuarı yapılmamasının bir ayıp olduğunu ifade etti. Sosyal ve kültürel alanda çok mesafeler kat edildiğini söyleyen Biçer, “Konya’nın kültür alanında en büyük eksikliği kitap fuarıdır. Bir kitap fuarı yapılmalı ve bu geleneksel hale getirilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan etkinlikler çok beğenilmişti, yoğun ilgi vardı. İlçelerden hatta diğer yakın şehirlerden bu fuarlar vesilesiyle Konya’ya geliniyordu” dedi. Kitap fuarlarına gelen öğrencilerin ve çocukların, kitapla buluşma için güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Biçer, konuşmasına şöyle devam etti: “Fuar zamanı belirlenirken öğrencilerin vize final tarihleri göze alınmalıdır. Kasım ayı en ideal ay. Diğer fuarlarla da çakışmaması lazım. Yer illaki meydanda olacak diye bir şart yok. Mevlana Kültür Merkezi var, Kışla Caddesi’ndeki kongre merkezi var. Buralara ulaşım artık kolay.”

FUARIN OLMAMASI KÖTÜ BİR İMAJ

Fotoğraf Sanatçısı – Yazar Zeki Oğuz da yaptığı açıklamada Konya’da kitap fuarı düzenlenmemesinin çok büyük bir eksiklik olduğunu dile getirerek, “Konya’da birkaç defa kitap fuarı yapıldı ve çok ilgi gördü. Ben de fuara katılmış ve kitaplarımı imzalamıştım. Halk çok ilgi gösteriyordu. Hatta taşra ilçelerden öğretmenler öğrencilerini alıp fuara getiriyordu. Fuarın yapılmaması Konya için kötü bir imaj oluşturuyor” dedi. Konya’nın kitap fuarı yapacak kapasitesinin olduğunu söyleyen Oğuz, şöyle konuştu: “Konya’da yaşanan kitap fuarı eksikliğinin giderilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valiliğin çalışma yapması lazım. Bir şekilde kitap fuarının devam ettirilmesi lazım. Bence yer olarak Zindankale’de devam etmeli. Yer dar olsa da derli toplu olduğu için iyi oluyordu.”   

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum