Konya henüz Mevlana şehri olamadı

Konya henüz Mevlana şehri olamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili aday adayı Saim Sezen parti il binasında düzenlediği toplantıda projelerini anlattı

Konya’nın sahip olduğu manevi değerlere rağmen, Mevlana gibi dünyaya mâl olmuş büyük bir insanın bu topraklarda olmasına rağmen kültürel ve toplumsal konularda bir geri kalmışlık içerisinde olduğunu söyleyen Saim Sezen, “Biz, şu an Mevlana’nın kenti durumunda değiliz. Mevlana kenti olabilmek için şehrimizi çağdaş cumhuriyetin bilim ve akıl merkezi haline getirmeliyiz. Bugün buna yönelik bir adım atılmış mıdır diye baktığımızda, göremiyoruz. Bugün Konya’da arzu edilen düzeyde yağmur yağsa, altyapı tamamen çöker. Alt geçitler küçük gölcükler halini alır. Bu anlamda şehrimizin büyük eksikleri var. Bu eksiklerin giderilmesi için çalışmamız gerekir” dedi.

Konuşmasının devamında AKP hükümetinin yaptığı bazı icraatları da eleştiren Sezen, “24 Ocak kararları, 12 Eylül ve uygulayıcıları ile 12 Eylül’ün çocuğu olan AKP hükümetlerinin deforme ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bu durumdan kurtarmalı ve yeniden inşa etmeliyiz. Adaletsiz gelir dağılımını yeniden düzenleyerek, işsizlik, açlık ve yoksulluğa son vermek, her çeşit sömürü kaldırmak için, emperyalizmin mazlum dünyaya karşı yürüttüğü saldırıların karavanacılığını yapan, bunu başarı sayan anlayışa ve BOP eş başkanının görevine son vermek için CHP var olmuştu. Ben de bu oluşum içerisinde yeni düzenin kurulması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.