Konya hentbolu panelde konuşuldu

Konya hentbolu panelde konuşuldu

Konya’nın en çok milli sporcu yetiştirdiği ve en büyük uluslararası sportif başarıları elde ettiği Hentbol sporunun Konya’daki gelişimi, yeri ve önemi Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin düzenlediği panelde konuşuldu.

Konya’nın en çok milli sporcu yetiştirdiği ve en büyük uluslararası sportif başarıları elde ettiği Hentbol sporunun Konya’daki gelişimi, yeri ve önemi Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin düzenlediği panelde konuşuldu. Türk hentbolunun efsanevi Antrenörü Ahmet Toptaş ile Namık Kul, Murat Çaycı ve Murat Erpolat, Hamdi Tiryaki ve Hasan Basri Çevik’in konuşmacı olduğu panelde Konya’nın geçmiş dönem milli sporcuları Korer Koral, Temuçin Aydınlıoğlu, Boğaç Üner, Murat Akpınar, Cem Danyal Arslan ve Şevket Altuğ Taşdemir’de video röportajlarıyla seslendi.

Programın organizasyonunu yürüten gazeteci Mustafa Güden 1976’da Federasyonu kurulan hentbolun 1978’de Mazhar Vardar tarafından Konya’da oynatılmaya başlandığına işaret ederek “Ahmet Toptaş hocanın Konya’ya dönmesiyle Konya Anadolu Lisesi hentbolun taşıyıcı gücü olmuş ve bu okuldan yetişen sporcular gerek okul, gerekse kulüp bazında büyük başarılara imza atmışlardır. Nüvesi Konya Anadolu Lisesi olan YSEspor katıldığı 1. Ligde bir sezon oynayıp hem Ligi ikinci bitirmiş, hem Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasını kazanarak Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde etmiştir. Bu, Konya’nın kulüpler bazında elde ettiği hem ulusal hem de uluslararası en büyük başarı olarak tarihe kaydolmuştur” dedi.

“Çalıştığım sporcuları hepsi zeki insanlardı” diyerek sözlerine başlayan Toptaş “Başka bir takıma beş antrenmanda verebileceğinizi benim çocuklarıma iki antrenmanda öğretmek mümkün oluyordu. Özveriliydiler ve başarı için büyük gayret gösterdiler. Neticede hepsi hem spor hayatlarında hem de iş hayatlarında çok iyi seviyelere geldiler” dedi.

Oyun kurgularını da anlatan Toptaş, “Sahada bütün planlarımız güzel işliyordu ama set üzerinde atış yapamıyorduk. Bunun için kaleci Murat’ı serbest atışlarda ileri çıkardık. Baktık ki başarılı oluyoruz, kaleyi boş bırakarak Murat’ı sık sık hücuma çıkardık ve bize çok gol kazandırdı. Bunu Avrupa maçlarımızda da uyguladığımız için hentbol literatüründe de yer buldu” dedi.

Bir Konyaspor-İdmanyurdu maçı öncesinde 25 bin seyirci önünde, 1 nolu sahada hentbol çizgileri de çizilerek gösteri maçı oynadıklarını ve bunun Türk hentbol tarihinin rekor seyircili maçı olduğunu anlatan Toptaş “Konya’da güzel bir hentbol atmosferi oluşturmuştuk. Bugün imkânların geliştirilmesi halinde başarıların devam edebileceğini söyleyebilirim” diyerek konuşmasını tamamladı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.