Konya Havalimanı'nda Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Konya Havalimanı'nda Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Konya Havalimanı'nda terör olaylarına karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

Konya Havaalanı'nda, Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı terör saldırısının ardından güvenlik önlemler arttırıldı. Arama nedeniyle havaalanında uzun araç kuyrukları oluşuyor. Yetkililer, yolcuların mağdur olmaması için 'erken gelin' uyarısında bulunuyor

Konya Havaalanı'nda, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarıldı. Havaalanı giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik tedbiri alan güvenlik görevlileri, ana kapış girişinde yolcuların geldiği araçları durdurarak arama yapıyor, bazen kimlik kontrolü de yapılıyor. Bazı araçlar didik didik aranıyor. Alanda adeta kuş uçurtulmuyor.

ERKEN GELİN UYARISI

Son günlerde yaşanılan terör eylemleri nedeniyle Konya Havaalanı'nda alınan ek güvenlik tedbirleri dolayısıyla yolcuların mağdur olmamaları ve uçuşlarını kaçırmamaları için uçuş saatinden en az bir buçuk saat önce alanda olmaları gerekiyor. Çünkü aramalar nedeniyle havaalanında uzun araç kuyrukları oluşuyor. Havaalanı giriş kapısında başlayan araç kuyruğu zaman zaman Ankara Yolu'na kadar uzuyor. Bu nedenle bazı yolcular uçağı kaçırıyor. Yetkililer mağduriyetlerin yaşanmaması için yolculara erken gelin uyarısında bulunuyor.

GÜNDE 20 SEFER YAPILIYOR

Öte yandan Konya Havaalanı en hareketli günlerini yaşıyor. Gurbetçilerin gelişiyle birlikte havaalanında yoğunluk yaşanıyor. Günde ortalama 15-20 uçuş gerçekleşiyor. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'tan ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan direk Konya'ya direk uçuşlar devam ediyor. İzmir ve İstanbul seferleri de sürüyor. İç ve dış hat uçuşlarla birlikte alanda yoğunluk had safhada. Her gün binlerce yolcu havaalanından Konya'ya giriş yapıyor. Edinilen bilgiye göre, geçen yıl 1 milyon 70 bin kişi Konya Havaalanı'nı kullanmıştı. Bu yıl bu sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

YOLCU SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ VAR

Antalya Havaalanı'na inen uçak sayısında, gelen yolcu sayısında düşüş görülürken, Konya'ya inen uçak sayısı veya yolcu sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Havaalanı personeli yoğunluk nedeniyle tam mesai yapıyor. Havadaki yoğunluğun Ağustos ayı ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.