Konya hakkını alamıyor

Konya hakkını alamıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada Konyanın hak ettiği yerde olmadığını söyledi

Seçim çalışmaları etkinlikleri çerçevesinde gezilerine ağırlık veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, gazetemize yaptığı ziyarette, Konya’nın sorunlarına değindi. AKP iktidarı döneminde Konya’nın beklediği hizmeti alamadığını ve bu nedenle Konya’nın hak ettiği noktala ulaşamadığını ifade eden Çetinkaya, sorunların çözümü için Milli Görüş kadroları ile çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çetinkaya, “Seçim startını rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ile birlikte yaptığımız kongrenin ardından vermiştik. 3. Şahlanış duası ile başlatmış olduğumuz seçim çalışmaları Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın istediği şekilde devam ediyor. 70’li yıllarda çıraklık dönemi yaşayan partimiz, Refahyol döneminde kalfalık dönemini başarı ile bitirdi. Şimdi de ustalık dönemine ilk adımı attık. Özellikle kalfalık döneminde çok önemli yatırımlara ve hizmetlere imza attık. Maaş zammı, ülkenin kaynaklarının korunması, borç alan durumdan kaynakları bir havuzda toplayarak ekonomisini düzelten bir duruma gelmiştik. Geliştirdiğimiz kaynak paketleri ve D–8 zirvesi ile unutulmayan bir dönem yaşamıştık.

Şu anda ustalık dönemimizin başlarındayız. Rahmetli hocamızın emanetine en iyi şekilde sahip çıkarak seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmak zorundayız” dedi.

12 Haziran seçimlerinde partiye başvuran bin 700 aday adayı arasından 550 adayı titiz bir çalışma sonucu belirlediklerini de dile getiren Çetinkaya, “Belirlenen tüm aday arkadaşlarımız ile birlikte artık halkın içerisindeyiz. Milli Görüş çalışma temposu gücümüzün sonuna kadar sürer. Ağır hasta olmasına rağmen son nefesine kadar Milli Görüş ruhu içerisinde halkın hizmetinde olan genel başkanımız rahmetli Hocamız bunun en güzel kanıtı olmuştu. Bizlerde hocamızın bıraktığı manevi mirasa bu duygular ile sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya ile ilgili çalışmalarında farklı bir çizgilerinin olacağını da belirten Çetinkaya, “Çeltik ilçesi ile Taşkent ilçesi arasında kalan 400 kilometrelik bir alan üzerinde bulunan Konya, Türkiye’nin tarım ihtiyaçlarının yüzde 30’nu karşılamasına rağmen ne yazık ki hak ettiği yerde değil. Konya’da üretim yok, üretim olmayınca birçok sektörde sıkıntı içerisinde. Konya ile ilgili güzel gelişmeler olmasına rağmen işsizlik ve sıkıntı yönünden ilk sıralarda. Konya’nın alacağı en büyük yatırım hızlı tren olacak. Bunun haricinde yapılan tüm çalışmalar göz boyamaktan başka bir şey değil. Daha önce tamamlanan ve açılışları yapılan yerler sanki yeni imiş gibi Başbakan tarafından yeniden açılıyor yani iktidar milletvekilleri ve Belediye başkanları bile Başbakana bu anlamda gerçeği söylemiyorlar” şeklinde konuştu.

Konya’da eskiden banka faizleri ve krediler ile ilgili bir artışın olmadığını son yıllarda ise Konya’nın bu anlamda ilk sıralarda yer aldığını gözlemlediklerini belirten Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu Konyalı’nın kabahati değil, Konya’ya bakanların marifeti. Her ilde olduğu gibi Konya’da da işsizlik var. İşsizlik olunca ahlak ve maneviyatta olmuyor. İşsizlik olunca intiharlar, boşanmalar, uyuşturucu kullanımı artıyor. Bu kötü gidişten kurtulmak için mutlaka Milli Görüş kadrolarının iş başında olması lazım. Bizim çalışmalarımız da bu yönde olacak.”

Açıklamasının sonunda işsizliğin önüne geçmek için önemli projelerinin olduğunu da söyleyen Çetinkaya, “İşsizliğin önüne geçmek için SSK primleri makul seviyede olması lazım. Bunu yapacağız. İnsanların yaşam seviyelerini yükseltmek için çalışacağız. Bunun için de başta üretimin artmasına vesile olacak düzenlemeler olması lazım. Üretimi artan, ihracatı artan bir konumda olmak zorundayız. Biz Saadet Partisi olarak tüm bu sorunları biliyoruz ve sorunlarının çözümünün de Milli Görüş kadrolarında olduğunu biliyoruz. Bunun için çalışacağız ve halkımızdan bu sorunların çözümü için oy isteyeceğiz. Konya’da tim adaylarımız ile birlikte her ilçeye, beldeye köye gideceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.