Konya görülmemiş yağışların etkisine giriyor

Konya görülmemiş yağışların etkisine giriyor

Konya ile ilgili en çok merak edilenlerden birisi hava durumu. Konya'nın havasındaki bu değişimi vatandaş merak ediyor.

Konya'da yaşayan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de Konya'daki hava durumu. Konya'da geçtiğimiz yılların kurak geçmesinden dolayı vatandaşlar bu yıl yağışların sık görülmesini merak ediyor.

konya-yagmurlu.jpg

Konya'da uzun yıl ortalamaları dikkate alınınca Mayıs ayındaki hava sıcaklığı ortalaması çok daha yüksek çıkıyor. Bu yıl ise Konya'da mayıs ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen hava ısınmadı.

konya-yagmur.jpg

Şehir genelinde aralıklarla yağışlar etkili oluyor. Söz konusu yağışlardan dolayı kent genelinde yaşayan herkes mutlu. Yağmur bol yağdığı için barajlarda doluluk oranı arttı. Konyalılar mevsimlerin neden değiştiğini merak ederken yeni tahmin herkesi şaşırttı.

konya-yagmur-3.jpg

Konya'da görülmemiş yağışlar etkili olacak. Meteoroloji raporuna göre Konya'da 5 gün boyunca kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bugünden itibaren başlayan yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

yagmur-konya.jpg

Önümüzdeki 5 gün boyunca en yüksek hava sıcaklığı 22 derece, en düşük hava sıcaklığı ise 9 derece olarak ölçülecek. Uzmanlara göre Konya'da yağışlar mayıs ayının sonuna kadar aralıklarla devam edecek. Konya'da havaların haziran ayından itibaren ısınacağı öngörülüyor.

5 günlük tahmin

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum