Konya dahil 6 ilde bu şirket genç istihdamına öncelik verecek

Konya dahil 6 ilde bu şirket genç istihdamına öncelik verecek

Konya'nın aralarında olduğu 6 ilde bu şirket genç istihdamına öncelik verme kararı aldı.

Genç istihdamının önemine ilişkin yeni bir çalışmaya Konya'daki bu şirket imza attı. Şirket bünyesinde birçok gence istihdam sağlayan, her zaman gençlerin yanında olduğunu gösteren Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ile mesleki eğitim iş birliği protokolü imzaladı. İmzalar, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik tarafından atıldı.

5-2-1257x800.jpg

6 İLDE ÖNCELİK VERİLECEK

Konuyla ilgili MEDAŞ’tan yapılan açıklamada, “İmzalanan protokol ile elektrik ve enerji alanında öğrenim gören öğrencilere haftada iki gün Konya MEDAŞ Merkez işletmelerinde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri için teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Bu eğitimler kurs, seminer ve saha uygulama faaliyetleri ile desteklenecektir. Bu uygulamalarla amaç, öğrencinin teoride aldığı eğitimin sektördeki pratiğine uygunluğunu görerek gelişen yeni teknolojilerle, ilgili alanların gelişimine katkı sağlamaktır” denildi.

5-3-1185x800.jpg

Açıklamada, programdan mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında yapılacak olan yeterlilik testleri ile MEDAŞ hizmet alanındaki 6 ilde istihdamlarına öncelik verileceği vurgulandı.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum