Konya Büyükşehir Belediyesi tekne alıyor! Kullanılacağı yer belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tekne alıyor! Kullanılacağı yer belli oldu

19 Aralık 2023'te çıkan ihale onayıyla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 adet katamaran cinsi tekne alacak. 24 Ocak'ta ihale gerçekleştirilecek. İhalenin sonucuna göre tekne 60 gün içinde belediyeye teslim edilecek

İklim değişikliğinin, kuraklığın olumsuz etkilerinin en fazla hissedildiği illerin başında Konya geliyor. Şehrin yetkili ve ilgili kurumları, bu değişikliğin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla çeşitli çalışmalara imza atıyor.

katamaran-8.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkisini gözlemlemek için katamaran tipi tekne satın almaya karar verdi. Katamaran cinsi tekne için 24 Ocak'ta ihaleye çıkılacak. Bu teknenin Derebucak için alınacağı bilgisine de ulaşıldı.

2021-beysehire-indi.jpg

3 YIL ÖNCE DE KATAMARAN CİNSİ YÜZER DUBA SATIN ALINMIŞTI

2021 yılının Nisan ayında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı kapsamda ihaleye çıkılmış, Beyşehir Gölü'nde kullanılmak üzere katamaran cinsi yüzer duba satın alınmıştı. İhalede yaklaşık maliyetin 727 bin 666, 67 TL olduğu belirtilmişti. İhaleye 5 firma teklif sunmuştu. Yerli malı teklif eden istekli lehine fiyat avantajı uygulaması, uygulanmamıştı. Bu ihalenin yüklenicisi 365 bin 400 TL ile Rıza Ağyüz olmuştu. 27.05. 2021tarihinde başlanan iş, 12.07. 2021 tarihinde bitirilmişti. İşin tanımına ise “Beyşehir Gölü'nde oluşabilecek kirliliğin önlenmesi, oluşan atıkların taşınması, yapılacak inceleme ve araştırmalarda gerekli teçhizatın taşınması ve kurulumu, acil
durumlarda ve bölgede oluşabilecek hayati ihtiyaçların temininde kullanılacak” denilmişti.

tekne.png

2021'DE KATAMARAN BEYŞEHİR GÖLÜ'NE İNDİRİLMİŞTİ

2021 yılının temmuz ayında Beyşehir Gölü'nde oluşabilecek kirliliğin önlenmesi, gerekli teçhizatın taşınması ve acil durumlarda kullanılmak üzere bakanlık desteğiyle temin edilen 1 adet katamaran Beyşehir Gölü'ne indirilmişti. Katamaran; gölde oluşabilecek kirliliğin önlenmesi, oluşan atıkların taşınması, yapılacak inceleme ve araştırmalarda gerekli teçhizatın taşınması ve kurulumu, acil durumlarda ve bölgede oluşabilecek hayati ihtiyaçların temininde kullanılacak. Ayrıca; Beyşehir Gölü ve havzasının ekolojik durumunun değerlendirilmesi, su seviyesi-su kalitesi izleme istasyonları projesi kapsamında ölçüm ve analizi ile önümüzdeki süreçte gölde yapılacak araştırma ve incelemelerde de kataraman kullanılacak.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.