Konya bu tarihte Antalya'dan bile daha sıcak olacak!

Konya bu tarihte Antalya'dan bile daha sıcak olacak!

Konya ve Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Konya'nın bu tarihte Antalya'dan bile daha sıcak olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde bu yıl koş mevsimi kurak geçti. Baraj ve göllerdeki doluluk oranları hızla düştü. Nisan ayında beklenen yağışlar mayıs ve haziran ayının ilk iki haftasında gerçekleşti. Hava sıcaklıkları uzun bir süre mevsim normallerinin altında seyretti.

konya-1.webp

Vatandaş sıcakların ne zaman geleceğini merak ediyordu. Aniden değişen hava durumuyla sıcaklıkları zirveyi gördü. Birçok kentte son 50 yılın en sıcak haziran ayı yaşanıyor. Son olarak Konya'da sıcaklıkların ne zaman düşeceği merak ediliyordu.

konya-5.jpg

Yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıkları daha da artıyor. Konya'nın bu tarihte Antalya'dan bile daha sıcak olacağı söyleniyor. Tahminlere göre bugün ve yarın kentte hava sıcaklıkları 34 dereceye kadar yükselecek.

konya-232.jpg

Aynı günlerde Antalya'da en yüksek hava sıcaklığının 32 derece olması şaşırttı. Yani Konya Antalya'dan bile daha sıcak günler geçirecek. Vatandaşa özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları hususunda uyarılar yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-06-19-113157.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum