Konya bu festivali önemsedi

Konya bu festivali önemsedi

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Özboz, Konya 15. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Özboz, Konya 15. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Özboz, festivalin 20-30 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi.

KONYA HALKI FESTİVALİ ÇOK SEVDİ

4 farklı ülkeden, 5 farklı misafir tiyatro grubunun, ev sahipleri ile birlikte 8 farklı ekibin, 9 farklı oyun ile 3 farklı sahnede toplam 19 temsil gerçekleştireceğini dile getiren Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Özboz, “Biletlerimiz 4 gün önce satışa sunuldu. Yüzde 50-60 doluluk var. Konya halkı tiyatroyu çok seviyor. Konya bu festivali önemsedi. 15’incisi gerçekleştirilecek festivalimizde bu yıl, ev sahibi ülke olarak Türkiye, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nün ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ‘Saklı Gün’ ve Erzurum Devlet Tiyatrosu ‘Ana-dolu’ (Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları) ve ‘Dünyanın Eski Zamanlarda’ adlı (Çocuk Oyunu)) oyunları sahnelenecek” dedi.

KAZAKİSTAN, KOSOVA, AZERBAYCAN VE İRAN

Özboz, şunları söyledi: “Misafir ülkelerimiz; Kazakistan, Kosova, Azerbaycan ve İran. Bu ülkeler, festivalimize renk katacaklardır. Festival kapsamında 150’yi aşkın misafirimizi kadim şehir Konya’da misafir etmenin onurunu yaşayacağız. 1997 yılından itibaren seyircisine her yıl perde açmanın gururuyla, bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatsever halkımızı festival kapsamında da yanımızda olacağını bilerek festivalimize davet ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.