Konya bu alanda tüm illeri geride bırakmıştı! Dikkat çeken veriler paylaşıldı

Konya bu alanda tüm illeri geride bırakmıştı! Dikkat çeken veriler paylaşıldı

Harcamalarında nakit kullanmayanların oranı gün geçtikçe artıyor. En çok kredi kartı kullanan ilin Konya olmasının ardından yeni veriler açıklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ikinci çeyrek Fintürk verileri banka borçlarının 81 ildeki hızlı artışını ortaya koyuyor. Verilere göre Haziran 2022 itibarıyla toplam kredi kartı harcamaları 284 milyar 801 milyon TL'ye ulaşırken, son bir yılda en hızlı artış gösteren il yüzde 107 ile Konya oldu. Hem pahalılık hem de alım gücünde azalma nedeniyle kullanımın artmasıyla 81 ilde kredi kartlarında ortalama artış hızı yüzde 85 oldu. Kartların hızlı artışı tüm illerde kendini gösterirken en düşük büyüme oranı yüzde 40.46 ile İstanbul'da gözlendi.

Araştırma şirketi Pew Research'ün araştırmasına göre, "nakitsiz ekonomiye" geçiş hızlanıyor. Haftalık harcamaları için nakit kullandığını söyleyenlerin oranı 2015 yılındaki %24 'ten bu yılki ankette %14 'e düştü.

Haftalık harcamaları için nakit kullanmadığını söyleyenlerin oranı 2015'ten bu yana %17 artarak bu yıl % 41'e yükseldi.

Gelir gruplarını karşılaştırdığında, "nakitsiz ekonomiye" en hızlı geçişin yüksek gelir grubunda olduğunu gördük. Hanehalkı geliri 100.000 doların üzerinde olan kişilerin %59'u artık haftalık harcamaları için nakit kullanmadıklarını belirtiyor


En düşük gelir grubunda ise haftalık harcamalarında nakit kullananların oranı 7 yılda yüzde 8 azalarak yüzde 30'a geriledi. 30 bin dolardan düşük hane gelirini kapsayan bu grupta nakit kullanmayanların oranı ise yüzde 9 artarak yüzde 24'e yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum