Konya Bedestende bayram bereketi yaşanıyor

Konya Bedestende bayram bereketi yaşanıyor

Konya'da Ramazan Bayramı için hazırlıklar sona yaklaşırken, tarihi bedesten çarşısı esnafı satışlardan memnun. Fiyatların geçen yıla göre arttığı çarşıda, yoğunluk yaşanıyor

Türkiye’nin dört bir köşesinde vatandaşları bayram alışverişi telaşe sardı. Esnaf ise uzun zamandır dört gözle beklediği yoğunluğu bayram sayesinde yakalamış oldu. Konya’nın tarihi bedesten çarşısında bayram hareketliliği yaşanıyor. Bayram için alışveriş yapmak isteyenler tarihi çarşılarda yoğunluk oluşturuyor. Bayramlık kıyafet, kuruyemiş ve meyve-sebze almak isteyen vatandaşlar şehir merkezindeki tarihi alışveriş yerlerini tercih ediyor. Esnaf için en bereketli günlerin yaşandığı Ramazan Bayramı öncesinde, Konya esnafı hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Ayı’nın son günlerinden umutlu olduklarını belirten esnaf, bayram alışverişinden umutlu olduklarını söylediler.

adsiz-004.jpg

HAYIRLI BİR BAYRAM OLMASINI DİLİYORUZ

Çarşı pazarda bayram hareketliliğinin başladığını belirten tarihi çarşı esnaflarından Cafer Aktutan “Elhamdülillah satışlarımız artıyor. Hayırlı bir bayram olmasını diliyoruz. Ramazan Bayramının yaklaşmasından dolayı çarşı pazarda bir hareketlilik var. Şekerlerimizi tezgâhlara çıkardık. Vatandaşların yoğun bir ilgisi var yaşanan ilgi alakadan oldukça memnunuz bayrama çok az kaldı bedestenden bu zamanları en yoğur olduğu zamanlardır inşallah satışlarda aynı şeklide hızlı olacağını umuyoruz” dedi.

adsiz-005.jpg

GECE 2'YE KADAR MESAİ YAPIYORUZ

Tarihi çarşıda yıllardır kahve kavuran Erdal Keskin, “Konya’mızın âdeti olan bayramlardaki kahve geleneği olan şeker, lokum, kahve ve giyim gibi alışverişler sayesinde gece saat 2'ye kadar biz mesai yapıyoruz. Ramazanın bereketi oldu çok şükür. Rabbim tekrarına kavuştursun. Bizim Konyalı vatandaşlar içimi rahat köpüğü bol olan kahveyi tercih ediyorlar. Ağır içimi olan kahvelerde yapıyorum müşterilerimiz nasıl isterse damak lezzetlerine göre kahvelerini kavuruyoruz fiyatlar 150 -200 lira arası değişiyor” ifadelerini kullandı.

İLGİ ALAKADAN MEMNUNUZ

Uzun yıllardır besten ayakkabıcılık yapan Celalettin Talay, “Ayakkabı esnafı olarak fazla satış yapacağımız dönemi girdik. Teravih namazı kılmaya gelen vatandaşlarımız namaz çıkışı ayakkabı bakmaya geliyorlar. Ramazanın son 10 gününe geldiğimiz de Kapu camiinde gece namazları kılınmaya başladı oradan çıkan cemaatimiz de bir yoğunluk oluşturuyor. Bu yoğunluğun arife gününe kadar sürmesini bekliyoruz. Ayakkabı fiyatlarımız 300 liradan başlayıp bin liraya kadar devam ediyor. Halimize şükürler olsun rabbim yeniden Ramazan ayına erişmeyi nasip etsin” diye konuştu.

FİYATLAR BİRAZ DÜŞMELİ

Alışverişe çıkan Muhammet Yiğitoğlu, çok güzel bir bayram öncesi yaşandığını belirterek, “Çarşı, pazar neşeli, şenlikli. Ancak fiyatlar biraz pahalı geldi bana. Şekerin kilosu 100 liradan başlıyor. Ancak bu günlerinden geçeceğini fiyatların daha makul seviyelere ineceğini inanıyorum inşallah” ifadelerini kullandı

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN

Bedesten çarşısında Lokum tezgâhında çalışan Yaşar Can, “Bedestende çok güzel bir yoğunluk var. Geçtiğimiz yıllarda pandemiden dolayı buruk bir ramazan geçirmiştik bu Ramazan çok şükür daha önce özlediğimiz yoğun alışverişin olduğu sokakların kalabalıklaştığı bir bayram öncesi yaşıyoruz lokum fiyatları 80 TL’den başlıyor 140 TL’ye kadar devam ediyor. Vatandaşlar misafirlerine ikram etmek istiyorlar şekerin yanında birde lokum bulunsun istiyorlar satışlar iyi yaşanan yoğunluktan memnunuz diye konuştu Seyyar tezgâhta şeker satan Aydın Can ise “Ramazan bayram öncesi çok güzel bir yoğunluk var. Arife günü yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz. Şeker fiyatları 100 liradan başlıyor güzel bir yoğunluk var. Vatandaşlar bedesten de dolaşıp fiyatlara bakmayı alışveriş yapmalı özlemiş” dedi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum