‘Konya başarıyı öz sermaye ile yakaladı’

‘Konya başarıyı öz sermaye ile yakaladı’

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Karatay Üniversitesi açılışı ve vergilendirme ödül töreninde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuşmasında Konya’nın ekonomide 16. sırada olması yönündeki sitemkâr konuşmalarına, “Konya bu başarıyı kend

 Devletin yardımı yoktur” diyerek cevap verdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Konya gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kart, 27 Nisan muhtırasından Konya Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili iddialara kadar birçok konu hakkında CHP İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı.
“KONYA SANAYİSİ KENDİ ÖZ SERMAYESİYLE GELİŞTİ”
 “Karatay Üniversitesi Konyalı iş adamının, sanayicinin, Konyalının tasarruflarıyla ve vakıf kültürüne verdiği önemle oluşturduğu bir üniversitedir” diyen Kart, şunları kaydetti: “Ancak özelikle Zafer Çağlayan’ın o günün anlam ve önemiyle bağdaşmayan düzeysiz konuşması o sevince yakışmamıştır. Bir sonraki toplantıda vergi ödül töreninde de aynı konuşmasını sürdürmüştür. Meclis Başkanı ve Zafer Çağlayan, son derece ucuz o günün anlam ve önemine yakışmayan konuşma yaptı. Bunu ödül töreninde konuşmamda dile getirdim. Çağlayan, ‘Aslan Konyalı, kaplan Konyalı’ diyor ama hamasetten öte bir konuşma değil. Konyalı sanayici değerlidir, takdire şayandır. Pek çok alanda KOBİ başta olmak üzere otomotiv olmak üzere çok önemli mesafeleri almıştır. Bu Konya’nın kendi müteşebbis girişimiyle başardığı bir tablodur. Devlet yoktur bu başarıda. KÖYDES’te 26. sırada kamu yatırımlarında 30. sırada. Devlet çok yatırım yapmışta Konyalı ihracatta onun için 16. sırada kalmış. Kendince Konyalıya birde sitem ediyor.”
BAŞKAN NE ZAMAN KONUŞACAK?
Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında da özellikle stadyum ve Devlet Su İşleri’nin binasıyla ilgili önemli iddialarda bulunan Kart, Büyükşehir’e şu soruları yöneltti: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ne zaman konuşacaksın? Konya halkını ne zaman bilgilendireceksin. Atatürk Stadyumu’nu kapalı kapılar ardından pazarlama siyasetini ne zamana kadar sürdüreceksin? Stadyum ve DSİ’nin bulunduğu alanı kimlere pazarlama gayretleri içindesin? Neden konuşmuyorsun? O pazarlama bittikten sonra mı konuşacaksın? Oldubitti mi yapacaksın?”
“VALİ SUSUYOR, AKP İL BAŞKANI KONUŞUYOR”
Bozkır’da yaşanan sel felaketinde DSİ, İller Bankası ve Karayolları’nın raporlarına rağmen ayrımcılığın yapıldığını ileri süren Kart, “Bozkır Merkez ile Dere, Sorkun ve Çağlayan’da sel felaketi oldu. Raporlarda Çağlayan’nın önemli oranda hasar gördüğü belirtiliyor. Olay bu kadar açık olmasına rağmen 225 ve 200 milyon TL gönderiliyor ve paralar Bozkır, Sorgun ve Dere ile paylaştırılıyor. 425 milyonun 5 kuruşundan bile ödeme yapılmamıştır. Bu ayrımcılık değil de nedir?” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak Vali dururken AKP İl Başkanı Ahmet Sorgu’nun açıklama yapmasını sert bir şekilde eleştiren Atilla Kart, “Bakan susuyor, Vali susuyor AKP’nin İl Başkanı cevap veriyor” diye konuştu.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum