Konya Barosu  'savunmaya özgürlük istiyoruz' dedi

Konya Barosu 'savunmaya özgürlük istiyoruz' dedi

Avukatlardan haksızlığa karşı itiraz etmelerini; hak, özgürlük, adalet ve savunmaya sahip çıkmalarını istediklerini belirten Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, “Savunmaya özgürlük istiyoruz” dedi. 

 

Baroların seçim sisteminde yapılması hedeflenen değişime bir tepki de Konya Baro Başkanlığından geldi. 50 baro, baroların demokratik yapısını bozacak, işlevsiz ve atıl kılacak, bağımsız ve özgür savunmaya ket vuracak hiçbir girişimi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Nasıl bir tavır alacağı ve açıklama yapacağı merak edilen Konya Baro Başkanlığı da aradan geçen birkaç günün ardından baroların görüşü sorulmadan ve barolar bu sürece dahil edilmediğinden şikayeti ile ve #SavunmaÖzgürlüktür başlık etiketiyle bu karara tepki gösterdi. 

BAROLAR OLMAZSA ÖZGÜRLÜKLER YOĞUN BAKIMA GİRER

Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ, baroların yoksullar için başvurulacak hukuki yardımlar için var olduğunu söyleyerek, “Barolar olmazsa, yoksullar için başvurulacak hukuki yardım müesseseleri kalmaz. Yoksulluğun yazgı olduğu kabulü, adaletsizliğin de gerekçesi olur” dedi. Yine baroların özgürlükler için var olduğunu dile getiren Başkan Aladağ, “Barolar olmazsa, özgürlükler dünyası yok olur. Yoğun bakıma girer. Soluduğunuz nefesteki darlık, entübe edilerek de açılmaz. Düşünebilirsiniz belki ama ifade edemezsiniz. O yüzden savunmaya özgürlük diyoruz” şeklinde konuştu.

ÜSTÜNLERİN HUKUKUNDAN SÖZ EDİLMESİN

“Barolar, adil yargılanma hakkı için var” diyen Aladağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Barolar olmazsa, adil yargılanma hakkı, lafta kalır. Masumiyet karinesi yok olur. Lekelenmeme hakkını kimse savunamaz. Barolar, halkın hak arama özgürlüğü için vardır. Barolar olmazsa, halkın hak arama özgürlüğü kalmaz. Giderek kısılıp, kısıtlanan seslerin gücüne bakılır sadece. Hukukun üstünlüğünden değil, üstünlerin hukukundan söz edilir. İşte biz Konya Baro Başkanlığı olarak bu yüzden savunmaya özgürlük diyoruz.” 

İŞKENCELER BAŞLAR KÖTÜ MUAMELE HORTLAR

Baroların aynı zamanda şiddete uğrayan kadınlar için var olduğunu da ifade eden Aladağ, daha sonra şunları kaydetti: “Barolar olmazsa, şiddete uğrayan kadınlar sahipsiz kalır. Barolar, yargı bağımsızlığı için vardır. Barolar olmazsa, yargı bağımsızlığı olmaz.  Barolar, işkence kötü muameleyi engellemek için vardır. Barolar olmazsa işkenceler başlar, kötü muamele hortlar. Yargı kararları güvencesini yitirir. Barolar, insan hakları ihlallerinin karşısında durmak için var. Barolar olmazsa, demokrasi olmaz. Kimse insan hakları ihlalleri karşısında kılını kıpırdatmaz. Hukuk devleti olmaz, hukukun üstünlüğü olmaz.” 

MESLEKTAŞLARIMIZI ADALETE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ

Savunma özgürlüğüne dikkat çeken Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, baroların bir de istismara uğrayan çocuklar için var olduğuna vurgu yaptı. Aladağ, “Barolar olmazsa, istismara uğrayan çocuklar da sahipsiz kalır. Onların cezasızlığı da sağlanır, çocuk gelinler de çoğalır, onların tecavüzcüleri ile evlendirilmeleri de. Özellikle Twıtter ve diğer sosyal medya hesaplarında,

#SavunmaÖzgürlüktür başlığı altında, çok sayıda tweet atarak, hakkın ve halkın sesini duyurma çağrısı yapıyoruz. Tüm meslektaşlarımızdan ve vatandaşlarımızdan, haksızlığa itiraz etmelerini ; hak, özgürlük, adalet ve savunmaya sahip çıkmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.