Konya bağrına bastı

Konya bağrına bastı

İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mistik Müzik Festivaline katılmak üzere şehrimize gelen Tacikistan Müzik Grubu üyeleri Konyada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi

İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mistik Müzik Festivali’ne katılmak üzere şehrimize gelen Tacikistan Müzik Grubu üyeleri Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Konya’da verdikleri konserin ardından dünde Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ile Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin’i ziyaret etti. Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Tacikistan Cumhuriyetinin değişik kütüphane ve müzesinde görevli uzmanların Cilt, Restorasyon, Sayısallaştırma, Kitap Tespit ve Katalog konularında kurs alan Tacikistanlı uzmanlar ile bir araya gelen müzik gurubu kendi hemşerileri ile de uzun süre sohbet etme imkanı buldu.

İKİ GRUP ÖZLEM GİDERDİ

İki grubun Konya’da buluşmasına ev sahipliği yapan Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tacikistan Kültür Bakanlığı işbirliği neticesinde, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesinde düzenlenen kursa katılan uzmanlar ile ilimize konser için gelen Tacikistan Müzik Grubunu buluşturmak istedik. Amacımız aynı bölge insanlarının Konya’da özlem gidermelerine vesile olmaktı” dedi.

KONYA’YA TEŞEKKÜRLER

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nden sonra Meram Belediyesi’ni ziyaret eden heyet Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ile uzun süre sohbet etme imkanı buldu. Tacikistanlı heyet adına konuşan Bakhodur Yakhshıev, kendilerine geldikleri günden bu yana yakın ilgilerini esirgemeyen Konya halkına teşekkür ederek, “Tek bir an bile bizleri yalnız bırakmayan Konya halkı bizi gerçekten yüreklerine bastı. Bunun için kendilerine tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Konya’da bulunmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duydum. Tacikistan grubu Konya’ya gelmeyi çok arzu ediyordu. Mistik Müzik Festivali buna güzel bir vesile oldu. Hedefimiz sadece tek bir alanda değil, ekonomik, kültür ve sosyal alanda ziyaretler yaparak Konya ile bağlarımızı kuvvetlendirmek. Bunun için biz her zaman hazırız” dedi.

BİZİM KONUĞUMUZ OLUN

Mistik Müzik Festivali nedeniyle geldikleri şehrimizde Tacikistanlı uzmanlar ile buluşmaktan da ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yakhshıev, “Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin’e bizlere böyle bir sürpriz yaptıkları için ayrıca teşekkür ederiz. Bizler Tacikistan’da İstiklal’in 20. Yılında çok önemli bir Yazma Eserler Kütüphanesini hayata geçireceğiz. Bizlerde sizleri bizim için önemli olan bu günde Tacikistan’da ağırlamak isteriz. İnşallah bundan sonra sizler Tacikistan’a gelerek bizlerin konuğu olursunuz” diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZ GELİŞSİN

Tacikistan Mistik Müzik Grubu ile Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Tacikistan Cumhuriyetinin değişik kütüphane ve müzesinde görevli uzmanları makamında kabul eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’da konuşmasında Tacikistanlı grubu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kalaycı, “Yaptıkları ziyarette nezaket kurallarını en iyi şekilde uygulayan, güler yüzlülükleri ile sevecen ve sıcak tavırları ile ve bizlere olan yakınlıkları ile bir kez daha gönüllerimizi kazanan Tacikistan heyetine hoş geldiniz diyorum. Konya olarak bizler bu tür ziyaretlere ve dostluklara her zaman önem verdik. Meram Belediyesi olarak bizlere yaptığınız bu ziyaretin daha güzel birlikteliğe vesile olacağına inanıyorum. Siz kardeşlerimiz her zaman yakışanı yapıyorsunuz. Bizlerde sizlerin bu çabalarına karşılık olarak bu ilişkileri kuvvetlendirmeyi arzu ederiz” dedi.

MERAM’I KARDEŞ BİLİN

Birlikteliğin en güzel şeklinin, ‘Kardeşlik’ olduğunu da ifade eden Kalaycı, “Sizler Meram’ı kardeş bilin. Tacikistan’da her hangi bir şehrin, beldenin belediyesi ile kardeş belediye olmak için hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Bunun için iki belediye arasında yapılması gereken yasal girişimlerin bir an evvel başlamasını arzularız. Tacikistan ile bizler birçok alanda birbirimize benzeriz. Kültürlerimiz, geleneklerimiz birbirine çok yakın. Sadece dilimiz biraz farklı. Bu yakınlığımızın da bundan sonra devam etmesini dilerim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Meram Belediye Başkanı Kalaycı, heyeti temsilen Bakhodur Yakhshıev ile Davlat Kholov’a çeşitli hediyeler verirken konuşmalara rehberlik yapan görevliye de kendi kullandığı tespihi hediye etti.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.